Амерички медицински центар Langone: Људи одмах после смрти знају шта им се догодило

ПРОФЕСОР СЕМА ПАРНИА: „СХВАТАЈУ ШТА ИМ СЕ УПРАВО ДОГОДИЛО И ДА ИХ ТЕЛО ВИШЕ НЕ СЛУША“

        ЉУДИ после властите смрти схватају шта се са њима догодило и потпуно осећају свет око себе - тврде истраживачи медицинског центра Langone који је у саставу Њујоршког универзитета (NYU Langone School of Medicine).

        Амерички медицински тим тврди: „Моменат умирања је нешто сасвим друго него што се досад сматрало“.

        Тимом је руководио професор Сем Парниа , а годинама се бавила „стањем умрлих“.

        И, тврди да су људи још неко време после смрти „при свести“:

        „Након престанка рада срца, људски мозак још функционише, активан је. То наводи на закључак да људи у већини случајева могу схватати да су управо умрли“.

        Професор Парниа наглашава осећају да им се властито тело више не потчињава и да су „буквално затворени у њему“.

        Научници са NYU Langone School of Medicine навели су у истраживању и примере људи који су били у стању клиничке смрти који су слушали шта говоре лекари око њих. Неки су чак били у стању и да фрагментарно препричају те „лекарске разговоре“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

iki's picture
iki 14:49 06.11.2017.

  • +10
Voting is closed.

Čekam raikkonena da ovo prokomentariše, on će to najbolje da formuliše!

mrljavko's picture
mrljavko 18:37 06.11.2017.

  • +6
Voting is closed.

Puno prica na tankom ledu. Sumnjivi senzacionalizam u prvim bojnim redovima. Ima li ikakve koristi od toga. Kome to ista koristi. Dobro za podmazivanje religioznih fantazija i ubedljivih dokaza. Ne znam tacno sta znaci klinicka smrt, ali mnogi koji su imali kojekakve napade blize smrti, obicno su odmah otisli u nesvest pa se iza toga nicega ne secaju, a sto je jos smesnije nikada nisu umrli. Izem ti tu takvu klinicku smrt.

Темистоген Сиракужанин's picture
Темистоген Сира... 00:58 08.11.2017.

  • +6
Voting is closed.

Феномен клиничке смрти (NDE - Near Death Experience) се у Медицини и Психологији истражује деценијама ако не и дуже. О томе има море литературе. У Религији и Филозофији се истражује већ хиљадама година.
Заиста је жалосно видети вернике материјалистичког атеизма како се у 21 веку поред толико доступних информација поносе својим незнањем. На срећу бар смо се ослободили атеисте Маркса кога су нам увалили Британци али нека наша браћа међу Русима се још увек нису ослободила вируса атеизма. Грех => лењост + нерад => незнање + глупост + пропаст, и они који следе ту формулу проћи ће као цео некадашњи источни блок (Варшавски пакт).

mrljavko's picture
mrljavko 21:51 08.11.2017.

  • +6
Voting is closed.

Temistogen Sira : Izuzetno se otimas shvatanju da si ti samo nepojmivo slozena i kompleksna stuktura uglavnom konglomerata ugljovodonika, proteina, koja ima ugradjen unutrasnji medjumolekulski oscilator ili veci broj njih i egzistira na stalnom protoku specificne kolicine energije, kao i sva priroda oko nas. Ugasi li se energetski tok gasi se razmena materije i funkcija strukture se gasi. Izlozis li tu strukturu visoj ili nizoj temperaturi ona se razlaze, raspada i modifikuje. Napadas li je hemijski unistavas njenu gradju. Sve u svemu za negiranje ti ces poceti da pricas mastanja o nekom duhu u coveku, a ja cu da dodam i u svim zivim organizmima, bez toga da ti imas pojam sta su to fizicka polja i pojavu koju covek jos dovoljno fundamentalno ne razume, elektromagnetizam. Tvoj covek jedini ima svest, samo nije jasno gde su granice te svesti, pa covek egoisticno manipulise pripisujuci je samo sebi.
Dakle sve to nema nikakve veze sa Marksom. On sve to nije izmislio.
Sve sto si naveo "Грех => лењост + нерад => незнање + глупост + пропаст" su apsolutno relativni pojmovi. Tvojoj crkvi su bogati bili bezgresni, otkupom greha. Bogati su bili i lenji i neradni. A eto skoro svo covecanstvo tezi samo da budu bogatasi.
Oni sa neznanjem, pa i gluposcu, za koju ti znas sta je to, najcesce zive srecno. Pa u nekim stvarima neki vide propast u cemu je drugi ne vide. Dakle sve zajedno uzeto "Грех => лењост + нерад => незнање + глупост + пропаст" su samo misaone konstrukcije ugradjene u tvoju svest ucenjima i sugestijama drugih. Na primer, tvoj greh da kod tebe postoji selekcija greha. Ovo je greh a ono nije greh, tako da se ovaj moze da kazni a ovaj ne moze, a sve najvise zavisi od situacije i deklaracije.
Sta je to nerad, kada se na rad primorava od onog najbrutalnijeg nacina, do onog najsuptilnije iniciranog, a i za koga. Nije li tako deklarisan rad iznad coveka. Ciji je interes takva deklaracija.
Sta je neznanje, tvoje ili moje. Ko je dublje zagazio u neznanje, ja ili ti. Po svoj prilici ti znas bolje i da takvo tvoje misljenje nije glupo.
Evo, ti odredjene stvari dokazujes preko Marksa, sto sa konkretnim pitanjem nema veze, ali pokusavas da koristis raspolozenje onih masa koje odbacuju Marksova ekonomska ucenja i ozlojedjeni su na ucenja takve filozofije, kao sao je Socijalizam ili Komunizam. Trazis saveznike i koalicije. Ja na to mogu samo da primetim cime se ti sluzis u svojem dokazivanju. Dakle nekim raspolozenjima a ne argumentima naucnih saznanja, posto polazis od tebi apriori utvrdjenih stavova i trazis politicke istomisljenike.
Postenije je da kazes, da verujes na pr. u zagrobni zivot. Da kazes da puno odgovora nalazis u Religiji i da ti ona daje duhovnu ravnotezu te se time osecas zadovoljan. To je upravo veoma jasno i potrebno coveku. Da kazes da mnoga naucna ucenja za tebe nisu uvek ili razumljiva ili prihvatljiva i da ne vidis veliku korist od onoga cemu ona streme. Mozda
i da su na pogresnom putu.
Takvo shvatanje je tako normalno, opravdano i ljudsko ali zaostravanje dokazivanja preko puscanih cevi ne izadje uvek na dobar ishod za mnoge. Reci mi, je li takvo zaostravanje po tebi ono sto ti zoves “greh” ili nije.
Dakle pitanje je ko koju iluziju ljudkog mozga, religioznu ili naucnu prihvatis kao zivotni motiv.

Додај коментар