Шеф британске војне шпијунаже: Плаши нас руска крстарећа ракета „Буревестник“

ЏИМ ХОКЕНХОЛ: РУСИЈА ЈЕ СА СВОЈИМ НОВИМ ОРУЖЈИМА НАЈВЕЋА ПРЕТЊА ЕВРОПИ

* У ауторском тексту написаном за Sunday Telegraph указао да„Буревестник“  има атомски погон захваљујући којем може бити у атмосфери и неколико година и у било ком тренутку атаковати циљ

__________________________________________________________________

       РУСИЈА – због својих нових оружја - представља највећу геополитичку претњу европској безбедности, рекао је шеф британске војне обавештајне службе генерал-пуковник Џим Хокенхол.

       Он је у ауторском тексту написаном за Sunday Telegraph апострофирао руску крстарећу ракету на атомски погон „Буревестник“ која може да остане у ваздуху готово неограничено време и да удари из неочекиваних праваца и са било које тачке на планети.

Џим Хокенхол

       Упозорио је да та крстарећа ракета може бити у атмосфери и неколико година и у било ком тренутку атаковати циљ.

       Према Хокенхолу, Русија је кренула путем квалитативног, а не квантитативног развоја оружја, односно оперативног развоја нових врста оружја.

       „Руси су помно проучавали Запад да би разумели где је најбоље усмеравати инвестиције како би нам направили што више проблема“, - написао је шеф британске војне обавештајне службе.

       Хокенхол такође опасност види и у „све ауторитарнијој и агресивнијој“ Кини која за реализацију националних интереса користи економску полугу коју подупире војним способностима земље.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари