Москва: Америчка коалиција мање туче ИД за 30 дана него руска авијација за један дан

РУСКИ БОМБАРДЕРИ Ту-22М3 ТУКЛИ ОБЈЕКТЕ И ПОЛОЖАЈЕ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ КОД ЕС-САЈАЛА

        ШЕСТ далеколетних бомбардера Ту-22М3 Ваздушно-космичких снага РФ данас је поново тукло објекте терористичке Исламске државе у сиријској провинцији Деир-ез-Зор.

        У Москви је тим поводом објављено су сви Ту-22М3 узлетели са својих аеродрома у Русији и да су успешно погодили складишта оружја и муниције терориста, као и њухове утврђене положаје са већом концентрацијом „живе силе“.

        Сви циљеви су били у околини великог насељ Ес-Сајал, а удари су помогли сиријској регуларној армији да сломи отпор терориста и да преузме контролу над „значајном територијом“.

        Министарство одбране РФ посебно је указало да је америчка коалиција за месец дана извела мање авио-удара него руске Ваздушно-космичке снаге за један дан.

        Уз ово је прецизирало да је америчка коалиција током протеклог месеца изводила по 3-5 удара по циљевима далеким од утврђених тачака терориста, а да је руска авијација - само обезбеђујући подршку одредима сиријских племена источно од Еуфрата извела 672 авио-налета и уништила преко 1450 циљева.

        Руско министарство је посебно истакло:

        „И ово потврђује да је изјава портпарола Пентагона, Ерика Пахона, да је (америчка) коалиција са својим партнерима ослободила већи део ослобођене територије у Ираку и Сирији тек покушај да се жељено представи као стварно“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари