КИРИЛ: Народ је оштроумнији од „креативне класе”

ПОГЛАВАР РПЦ ОЦЕНИО ДА НАРОД КОЈИ ЈЕ САЧУВАО ВЕРУ ИМА ГЛАВНО - КРИТЕРИЈУМ ИСТИНЕ

  • Хришћанин је наоружан силом које су други људи лишени. Треба у  срцу осећати шта је истина, а шта лаж

         ПОГЛАВАР Руске православне цркве, патријарх Кирил, упозорио је да је народ оштроумнији од представика „креативне класе” јер обични људи имају више хришћанских животних критеријума.

         „У нашем друштву постоји категорија људи која се са ниподаштавањем односи према народу и сматра да он није способан за стваралаштво. Ти људи су себи сами доделили статус „стваралачке калсе” или како се они чешће називају страном речју „креативном калсом". Наш народ који је сачувао веру има о њима веома интересантну оцену и критеријум истине” – рекао је патријарх Кирил након литургије у Зачатјевском манастиру Москве.

         „Хришћанин је наоружан силом које су други људи лишени. Није довољно имати само здрав смисао, добру логику и познавање историје. Треба у  срцу осећати шта је истина, а шта лаж” – уверен је руски патријарх.

         Он је истакао да се од обичних људи „који немају примедбе на поимање савременог живота” могу чути оштроумне „беспрекорне оцене јер се пред људима открива скривена дубина онога што се догађа и многим познатим личностима”.  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари