Тадић: Не могу Чеда Јовановић и Војислав Шешељ повећати легитимитет избора

ПРЕДЛАЖЕ ДА СЕ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ НАКОН НАРЕДНИХ ИЗБОРА – РАСПИШУ НОВИ

* „Све време апелујем да одлука о бојкоту не буде инструмент за проглашавање 'издајницима' оних који би чак и у овим околностима да се на изборима боре против Вучића“

______________________________________________________

        ЛИДЕР Социјалдемократске странке и бивши председник Србије Борис Тадић изјавио је да је изгубљена свака шанса да се испуни захтев са роком од минимум девет месеци од испуњавања услова до расписивања избора и да је једино решење да се након предстојећих избора распишу нови.

        "Вучић није хтео да лекс специјалисом одложи изборе, ако на то правно решење није био гађив када је њиме требало озаконити пљачку и суспензију правног поретка у случају Београда на води и Савамале. Сада је једино решење да се одмах након ових нелегитимних избора испуне услови опозиције и после ових девет месеци распишу нови избори који би били претпоставка повратка демократије и успостављања стварног легитимитета власти", рекао је Тадић за Блиц недеље.

        Он је рекао да "конструктивни опозиционари" попут лидера Либерално демократске партије Чедомира Јовановића и вође радикала Војислава Шешеља не могу да повећају легитимитет избора, а додао је и да се не може рећи да су лажна опозиција све странке које ће изаћи на изборе или које још нису донеле одлуку о бојкоту избора.

        "Све време апелујем на то да одлука о бојкоту не сме бити инструмент за проглашавање 'издајницима' оних који би чак и у овим околностима да се на изборима боре против Вучића", рекао је Тадић, чија је СДС потписница Споразума са народом и позива на бојкот избора.

        Тадић је рекао да је уједињење Демократске странке (ДС) дугорочно важније од свих других савеза унутар опозиције, и оценио да се тај процес уједињавања одвија превише споро али да је и то боље него да се у зачетку направе грешке које се касније не могу исправити.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари