Шешељ оптужио министарку Михајловић да „узима десет одсто“

ТВРДИ ДА ЈЕ УМЕШАНА У НАМЕШТАЊА У ТРГОВИНИ И СКЛАДИШТЕЊУ НАФТНИХ ДЕРИВАТА

* Навео да протежира фирму 'Митаноил' чији је власник Вања Шпиљак, мафијаш још из комунистичког времена“, чији је отац – Мика Шпиљак – као директор ИНА – на Атлантику `украо` танкер са 10.000 тона нафте

______________________________________________________________

       ШЕФ посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ оптужио је данас министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић да је умешана у намештање послова трговине и складиштења нафтних деривата.

       Шешељ је на конференцији за новинаре рекао да Михајловић за то узима десет одсто провизије и да би морала да буде смењена и ухапшена због злоупотребе положаја.

       Он је казао да је Скупштина Србије усвојила Закон о пловидби и лукама који је девет пута мењан и да су сваки пут унете одредбе које компликују пререгистрацију фирми које се баве пословима трговине и складиштења нафтних деривата, јер фирме тешко могу да их испуне.

       "Те фирме су уложиле много у изградњу складишта и цистерни и инфраструктуре, а траже се ствари на које нико није указивао и нису толико важне за пословну делатност", рекао је Шешељ, наводећи да су свега две фирме испуниле услове, а да су друге сада практично пред укидањем.

       "Тражимо смену министарке због велике финансијске афере, због злоупотребе службеног положаја и протежирања страног предузећа које је у мафијашким рукама. Од две фирме које су испуниле услове и министарство имало непрекидно позитиван приступ протежирана је фирма 'Митаноил' чији је власник Вања Шпиљак. Реч је о мафијашу још из комунистичког времена", рекао је Шешељ.

       Он је казао да је отац Вање Шпиљка, Мика Шпиљак осамдесетих година био један од директора загребачке "Ине", и да је украо танкер нафте на Атлантском океану са више од 10.000 тона нафте.

       Шешељ је казао да је "Митаноли" главни снабдевач нафтним дериватима НАТО пакта на Косову и суседним земљама.

       Шешељ је на конференцији за новинаре показао писмо Привредне коморе Србије упућено министарству којим се траже измене Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама, којим су, како је рекао, на "обазрив" начин затражили од министарке Михајловић да реши проблеме тако да се не нанесе већа штета.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари