Р. Трајковић: Вучић успорава истрагу о убиству Ивановића давањем аболиције Радоичићу

ИМА ОНА ОБЈАШЊЕЊЕ И ЗАШТО ОПОЗИЦИЈА НИЈЕ ИМАЛА КАНДИДАТЕ НА ИЗБОРИМА ЗА ЧЕЛНИКЕ 4 ОПШТИНЕ

* „Очигледно да опструкција постоји и тужно је да опструкција постоји у Београду, јер не препоручују Радоичићу да се просто преда и докаже своју невиност у процесу. Била би му обезбеђена логистика државе Србије, у смислу адвоката и свега онога што кажу да је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију за покојног Оливера док је имао процес, а не да га држе, а сви смо ми нешто криви

* ФАКТИ: Какво поверење у УЧК-правосуђе! Поготово што за пример узима процес Оливеру Ивановићу, а мора да зна кроз шта је пролазио уз прећутно одобравање Американаца, Британаца и немаца који столују у Приштини! Додуше, можда се овакво и оволико поверење и очекује од свакога ко је на челу „европског покрета“...

___________________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИЦА Европског покрета Срба на Косову и Метохији Рада Трајковић оценила је да председник Србије Александар Вучић успорава истрагу о убиству Оливера Ивановића "давањем аболиције Милану Радоичићу".

         Како преноси портал Коссев, у интервјуу за емисију "Договор", Рада Трајковић је рекла да јавност жели да сазна истину о томе ко је убио Ивановића и да она неће одустати од тог питања док се истина не утврди.

         "Очигледно да опструкција постоји и тужно је да опструкција постоји у Београду, јер не препоручују Радоичићу да се просто преда и докаже своју невиност у процесу. Била би му обезбеђена логистика државе Србије, у смислу адвоката и свега онога што кажу да је обезбедила Канцеларија за Косово и Метохију за покојног Оливера док је имао процес, а не да га држе, а сви смо ми нешто криви. У ствари, ја искрено желим и истрајаваћу у томе да се дефинитивно сазна ко је убио Оливера", рекла је она.

         Она је додала да модел ућуткивања људи као резултат има страховите последице а да је једна од њих угрожавање људи који говоре другачије од власти.

         Према њеној оцени, то је "припрема за друге ликвидације".

         Рада Трајковић је навела да је поднела тужбу против Вучића и директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурућа због угрожавања личне безбедности али од тога не очекује превише јер не верује да ће тужилац, којег поставља држава, дозволити да се тај процес одвија нормално.

         "Процењујем да ће се тај процес зауставити, али нека остане писани траг. То је мени била поента", казала је Трајковић.

         Она је додала да је убиство Ивановића и Димитрија Јанићијевића главни разлог што се нико од представника српске опозиције није кандидовао на изборима за председника четири општине на северу Косова, који су одржани у недељу.

         "Па ко ће више да се пријави на те изборе и плати главом зато што је противкандидат Српској листи? Ту имате крај демократизације и то је заиста страшно", рекла је она.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари