Опозиција тражи од власти да за шест дана пристане на њене захтеве и маше - лустрацијом

ЖИВКОВИЋ ЖАЛИ ЗА 6. ОКТОБРОМ, А ЛУТОВАЦ УВЕРЕН ДА ЈЕ СРБИЈА У ПЛАМЕНУ КОЈИ СВИ ТРЕБА ДА ГАСЕ

* Председник Социјалдемократске странке Борис ТАДИЋ: Противник је опасан, тешка битка пред нама“

_________________________________________________________________________

            ПРОТЕСТНИ скуп "Један од пет милиона" завршен је вечерас у Београду, након више од четири и по сата говора и шетње, уз рок од шест дана властима да се позитивно изјасни о захтевима опозиције и обећање да ће, у супротном, бити организован нови протест.

            На протесту раније данас су прочитани захтеви за формирање заједничке комисије власти и опозиције за дефинисање фер и поштених изборних услова, избор новог састава Регулаторног тела за електронске медије и избор техничког и уређивачког тима Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине.

            "Наш програм је све супротно од тебе Александре Вучићу, отераћемо те али мирно, без насиља, твоја визија Србије је ово", рекао је председник Левице Борко Стефановић, показујући на бини, пред скупштином Србије где су се обратили лидери Савеза за Србију после шетње, крваву кошуљу као подсећање да је пре четири месеца тешко пребијен што је довело до протресних  скупова широм Србије.

            Показујући на српску заставу у првом реду, од бројних које су донете на скуп, он је рекао да нема поделе већ сви треба да буду под једним барјаком.

            "Ово је велики корак, Србија је подигла главу, до победе", рекао је Стрефановић, нагласивши да је показана величанствена снага а да није ни један цвет згажен.

            Први се, као председавајући СзС, обратио лидер Двери Бошко Обрадовић који је окупљенима захвалио на "храбром срцу јер су режиму Вучића показали зубе" и нагласио да су управо окупљени грађани лидери протреста.

            "Ово је слика уједињене опозиције, сви као један, без обзира на идеолошке разлике. Нећемо одустати док Србија не буде слободна", рекао је Обрадовић.

            Председник Народне странке Вук Јеремић је напоменуо да је Србија "почела да се буде из кошмара у коју су је гурнули најгори".

            "Ми смо народ Тесле, Пупина, Андрића, ратника, песника, првака света заслужили смо боље од Вучића, Вулина, Брнабић", рекао је Јеремић, наводећи  да је "дан победе близу".

            "Овде је и левица и десница, јер зграда Србије је у пламену", рекао је председник Демократске странке Зоран Лутовац, према чијим речима власт Вучића почива на страху и лажи.

            Када гори зграда, нагласио је Лутовац, "сви су дужни да је гасе као један".

            Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић је упозорио да је "противник опасан" и да је "трешка битка пред нама".

            Он је, коментаришући звиждуке који су се чули од дела окупљених кад се почео да говори, рекао да је то демократија.

            "Сви који су вечерас дошли пријатељи су слободе и демократије", рекао је Тадић, додајући да је Вучић непријатељ демократије.

            Председник Нове странке Зоран Живковић је рекао да је ово био "највећи скуп опозиције после 5. октобра".

            "Недостајао је 6. октобар, нисмо завршили посао", рекао је Живковић, додајући да је неопходна лустрација и Сабља против криминалаца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари