Нови протест у Београду: Нема више глумаца ни опозиционих лидера

ОКУПЉЕНИ ЗАТРАЖИЛИ ОСТАВКУ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ МЛАДЕНА ШАРЧЕВИЋА

* Председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић: Отпочиње потписивање петиције како би се смањила количина ријалити програма на телевизијама и увели програми за децу и малолетнике. Нећемо Змаја од Шипова, већ Јову Јовановића Змаја. И нећемо Микија из Купинова, већ Микија Мауса

_____________________________________________________________________

         ЗАХТЕВ да министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић сноси одговорност због "своје бахатости и огромних проблема у образовању" упућен је вечерас са 29. по реду протеста "Један од пет милиона" у Београду, уз оцену да о земљи данас одлучују "носиоци лажних диплома и лажних доктората".

         Учесници данашњег протеста, који је био посвећен стању у просвети, су, током шетње, дошли да зграде Радиотелевизије Србије и излепили је сликама грађана који су били изложени "насиљу власти", као одговор што "никоме од њих није омогућено да се обрати у програму те телевизије".

         Протест је почео, по обичају, код Теразијске чесме, где су одржавани познати протести почетком деведесетих година против тадашње власти, одакле је портпаролка Синдиката просветних радника Независност Весна Војводић Митровић поручила да је Шарчевић "покушао да замагли своју одговорност и за последња дешавања код полагања матуре и оптужи низ људи".

         "Шарчевић је обећао да ће у будућности, када се уведе дигитална матура бити боље можда, али не са њим", поручила је она вечерас код Теразијске чесме.

         Рекла је да њени ђаци "желе да оду из земље, јер не виде себе у систему где се влада непотизмом и лажним дипломама".

         Она је напоменула да се данас са врха власти у држави изговарају велике речи о брзој дигитализацији, док истовремено једна петина школа нема уређен санитарни чвор, а 550 школа је без фискултурне сале.

         Према њеним речима, власт шаље обећања као "седатив" како би умирила критичку свест грађана.

         Председник Удружења за заштиту уставности и законитости Саво Манојловић најавио је да отпочиње потписивање петиције како би се смањила количина ријалити програма на телевизијама и увели програми за децу и малолетнике.

         "Нећемо Змаја од Шипова, већ Јову Јовановића Змаја. И нећемо Микија из Купинова, већ Микија Мауса", поручио је Манојловић.

         Он је истакао да је борба против садашњег система власти "тест нормалности и здравог разума".

         "Ми ћемо успети, али треба стрпљења. Не сумњајте, направићемо нормалну земљу", рекао је Манојловић.

         Један од најмлађих организатора протеста "Један од пет милиона", како је представљен, Мартин Бежинаревић, рекао је да ће се увек борити да се његово и другачије мишљење чује.

         "Верујем да можемо да успоставимо нормалне институције", рекао је он.

         Окупљени су кренули у протестну шетњу носећи на челу поворке велики транспарент "Један од пет милиона".

         Код зграде РТС, један од организатора протеста, Срђан Марковић, рекао је да је тој медијској кући "изгледа океј када председник Србије Александар Вучић позива на насиље" и додао да је та телевизија "слуга режима".

         "Ви сте лажна народна телевизија и само један шраф власти", рекао је Марковић, код зграде РТС чија су улазна врата преквирена и налепницама "Стоп насиљу, буди нормалан".

         Он је поручио и да опозиција треба да настави са бојкотом парламента.

         Тиме је и окончан вечерашњи протест уз поруку да се протести настављају и позивом на наредно окупљање.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари