На новосадском протесту се окупило само 150 људи

ДОГОДИЛА СЕ ДВА МАЊА ИНЦИДЕНТА У КОЈИМА НИКО НИЈЕ ПОВРЕЂЕН

        ОКО 150 људи окупило се на протесту опозиционог Савеза за Србију у Новом Саду, а догодила су се два мања инцидента са припадницима обезбеђења у којима нико није повређен.

        Пре почетка окупљања око 18 сати, мањи сукоб избио је када су демонстранти затражили од обезбеђења које је ангажовала организација ОПЕНС (Омладинска престоница Европе) да уклони ограде са места на којем се већ месецима окупљају.

        Демонстранти су тражили да се ограде прекривене црним платном уклоне, што је обезбеђење прво одбило да учини, али их је после краћег кошкања ипак померило.

        На позив потпредседника Народне странке Борислава Новаковића, грађани су с Позоришног трга отишли у протестну шетњу до зграде Главне поште у центру града, како би се солидарисали са радницима Поште.

        Демонстранти су потом зграду поште почели да излепљују лепљивом траком са натписом "Солидарност пошта", када је један од радника обезбеђења "Поште Србије" са ножем у рукама почео да сече траке, а потом се повукао назад у зграду.

        Током говора на протесту, грађани су на две посебне табле наводили кривична дела и особе које су за њих одговорне, с намером да то после предају градоначелнику Милошу Вучевићу који је пре неколико дана поднео кривичне пријаве против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића.

        Како је објашњено, намера демонстраната је била да Вучевићу "помогну у борби против криминала".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари