Јовановић о СзС и протестима: Не верујем у политику на фору нити у политику перформанса

„ПАРОЛА `СВИ У ЈЕДНОЈ КОЛОНИ` ЛАНСИРАНА ЈЕ ДА БИ СЕ СзС ПОЗИЦИОНИРАО КАО ЈЕДИНА ОПОЗИЦИЈА“  

* „Шта ради та техничка влада после годину дана? Шта ради с Косовом, јел замрзава преговоре? Јел замрзава преговоре с ЕУ? Поставља се и питање откуд процена да би тако шаролико друштво направило бољи резултат од опозиције која би наступала у две колоне политички сродних странака“       

* „Прво је бућкуриш направио Александар Вучић: Зорана Михајловић Александар Вулин, Ана Брнабић Милован Дрецун, Горан Весић, Марјан Ристичевић, гејеви и мигови, Европа и Косово", описао је лидер ДСС како види данашњу власт

________________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић изјавио је да је потребно што пре сменити актуелну власт у Србији, али је додао и да у опозицији окупљеној око Савеза за Србију (СзС) не види визију о томе каква би се у будућности водила политика.

         Он је у интервјуу за недељни "Блиц" истакао да је потребно да се у Србији промени политички систем и политика која се тренутно води и да то превазилази Александра Вучића или било кога другог.

         Јовановић је изнео резерве и према делу опозиције око СзС и начину на који се воде протести, рекавши да "не верује у политику на фору".

         "Ја не верујем у политику на фору, у маркетинг политику и политику перформанса. Није циљ политичара да буду Марина Абрамович, али у лошијој верзији", рекао је он.

         Поводом идеје дела опозиције да се иде у једној колони на изборе када буду расписани, и да након тога буде формирана техничка влада, Јовановић је рекао да је циљ био само да се СзС позиционира као једина опозиција.

         "Шта ради та техничка влада после годину дана? Шта ради с Косовом, јел замрзава преговоре? Јел замрзава преговоре с ЕУ? Поставља се и питање откуд процена да би тако шаролико друштво направило бољи резултат од опозиције која би наступала у две колоне политички сродних странака", навео је лидер ДСС-а.

         На питање да ли би та друга колона могли да буду ДСС и СПАС Александра Шапића, Јовановић је рекао да "не крије да са њим има добар однос".

         "Али, ми градимо нови ДСС и на то смо усредсређени, што не значи да затварамо врата за укрупњавања", додао је он.

         Јовановић је политику власти је описао као "бућкуриш" и "chatch all па на куб".

         "Прво је бућкуриш направио Александар Вучић: Зорана Михајловић Александар Вулин, Ана Брнабић Милован Дрецун, Горан Весић, Марјан Ристичевић, гејеви и мигови, Европа и Косово", описао је лидер ДСС како види данашњу власт.

         Јовановић је поновио став да власт не сме да прихвати сецесију Косова, а председника Србије је описао као "изузетно радног и озбиљног, али склоног манипулацијама".

         "Изузетно озбиљан, изузетно радан, изузетно склон и вичан медијским и политичким манипулацијама и као такав веома опасан политички противник кога никада не треба потценити", закључио је председник ДСС-а.

         (Бета)  

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари