Јовановић: Неће престати крађе тестова све док функционери буду стицали лажне дипломе

ПРЕДСЕДНИК ДСС УПОЗОРИО МИНИСТРА ШАРЧЕВИЋА ДА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НЕЋЕ НИШТА ПРОМЕНИТИ

          ЧИЊЕНИЦА да се после шест година поновила скандалозна крађа тестова, којом је регуларност целокупног процеса полагања завршног испита у основним школама доведен у сумњу, не треба да се заврши само неизоставним кривичним прогоном и дисциплинском одговорношћу одговорних лица.

         За спречавање оваквих догађаја у будућности и оздрављење српског друштва много је важније да се утврде узроци који доводе до оваквих афера. Шта је то што је створило друштвену климу у којој се раније оптужена за крађу тестова бранила на суду да је „то учинила да би помогла деци пријатеља“, да би и она и саучесници били осуђени на условну казну затвора?

         У држави у којој се некажњено „помаже“ највишим државним функционерима да стекну лажне факултетске дипломе и плагиране докторате овакви ексцеси ће се увек понављати. Зашто се не би „помагало“ деци, ако може њима?

         Никаква дигитализација, министре Шарчевићу, неће спречити крађу тестова, већ протеривање корупције, неморала и партијског управљања институцијама које су у Вашој надлежности.

         Само ћемо уместо крађе кеса са тестовима имати на делу хакере.

         (изјава Милоша Јовановић, председника ДСС)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари