Јеремић: Не постоји никаква шанса да СзС учествује на предстојећим изборима

ТВРДИ ДА ЈЕ ЂИЛАС "НАЈВЕЋА ЖРТВА РЕЖИМСКИХ ЛУДОРИЈА И МЕДИЈА"

* Вук ЈЕРЕМИЋ: УСНС постоји сукоб два највећа клана које предводе Небојша Стефановић и Андреј Вучић. Афера „Крушик“ је везана за Небојшу Стефановића а Јовањица за Андреја Вучића. У тој афери, Стефановићеви људи су ухапсили власника Јовањице а сада Пореска управа, која је под контролом Андреја Вучића, 'чешља' фирме за које се сумња да су блиске Стефановићу

________________________________________________________________________

        ЛИДЕР Народне странке и председавајући Савезу за Србију (СзС) Вук Јеремић оценио је данас да је разлог све агресивнијих напада "режима Александра Вучића" на представнике СзС, посебно на лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, али и на слободне новинаре, "чињеница да су информације о скандалозном поступању власти почеле да излазе у јавност".

        Наводећи да је Ђилас претходних недеља постао највећа жртва "режимских пропагандистичких лудорија и гласила", Јеремић је оценио да је начин на који је лидеру Странке слободе и правде "нацртана мета на челу, без преседана у историји Србије".

        "Данас је у јавни простор Србије ушла прича о ликвидацијама и атентатима. Бар милион грађана верује да постоји завера да Вучић буде убијен, а да смо ми из Савеза за Србију укључени у то. Све то може имати погубне последице по оне који се помињу у том контексту", казао је Јеремић на конференцији за новинаре у седишту СзС у Београду.

        По његовим речима, режим је интензивирао нападе на представнике СзС јер "не може да пружи смислен одговор" на бројне афере које је тај опозициони блок покренуо претходних недеља у јавности.

        "Не можете дати смислен одговор на чињеницу да је отац министра унутрашњих послова укључен у међународну трговину оружјем, да се на хектарима земље у близини Београда узгаја марихуана. Такве афере више не могу бити држане под тепихом", казао је Јеремић.

        Он је одбацио као неистините наводе о сукобима и поделама унутар СзС, наводећи да је тај опозициони блок "чвршћи и јединственији него икад".

        "Режим покушава да на нас пренесе оно што се дешава унутар СНС, а то је сукоб два највећа клана које предводе Небојша Стефановић и Андреј Вучић. Афера Крушик је везана за Небојшу Стефановића а Јовањица за Андреја Вучића. У тој афери, Стефановићеви људи су ухапсили власника Јовањице а сада Пореска управа, која је под контролом Андреја Вучића, 'чешља' фирме за које се сумња да су блиске Стефановићу", навео је Јеремић.

        Најавио је да ће представници СзС наредне недеље обавити нове разговоре са представницима ЕП о изборним условима у Србији али и додао да то неће чинити у форми дијалога у Скупштини Србије јер то, како је оценио, представља врсту "Потемкинових села које режим жели да прикаже".

        "Представници ЕП имају добре намере али не верујем да ће имати успеха пошто је ситуација у медијском смислу и у погледу притисака на опозицију драматично погоршана откад су почели разговори уз посредовање Европског парламента", додао је Јеремић и поновио да не постоји "никаква шанса" да СзС учествује на предстојећим изборима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари