„Један од пет милиона“ – слављена победа над дисертацијом министра Малог

ПРОФЕСОР ПРВАНОВИЋ: СТУДЕНТИ СУ БЛОКАДОМ РЕКТОРАТА СПАСИЛИ БЕОГРАДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ

        ПРОТЕСТ "Један од пет милиона", 51. по реду, завршен је вечерас око 20 часова испред зграде Ректората Универзитета у Београду.

        На крају протеста учесницима протеста требало је да се обрати професор Раша Карапанџа, али није био у могућности те је активисткиња "Један од пет милиона" Валентина Рековић прочитала његов текст са Пешчаника "Епилог", објављен након седнице Одбора за професионалну етику у четвртак.

        Испред Министарства финансија окупљенима се обратио активиста "Један од пет милиона" Срђан Марковић и казао да су студенти однели једну победу, али да не треба још славити.

        Марковић је казао да се у Министарству финансија налази "доказани лопов" који завлачи "руке у наше џепове".

        Учесници протеста "Један од пет милиона" кренули су нешто пре 18.30 часова у шетњу централним градским улицама, а колону су заједно предводили студенти који су држали под блокадом зграду Ректората и професори Универзитета у Београду.

        Претходно се окупљенима на Платоу испред Филозофског факултета обратио професор Слободан Првановић који је захвалио студентима који су, како је оценио, "успели да спасу Универзитет" блокадом зграде Ректората.

        Он је захвалио и професору Раши Карапанџи јер је 2014. године довео у питање докторски рад Синише Малог.

        "Парафразираћу Нила Армстронга, ово је велики корак за Универзитет а мали за Србију", рекао је Првановић поводом закључка Одбора за професионалну етику Универзитета у Београду да у докторском раду министра финансија Синише Малог постоје елементи "неакадемског понашања", чиме је практично утврђено да је реч о плагијату.

        Окупљенима се обратила и професорка Биљана Стојковић, за коју су организатори казали да их је подржавала за време блокаде Ректората у септембру.

        Коментаришући наводе да би питање спорног доктората Малог било решено и без блокаде Ректората, Стојковић је казала да "они који су били уз студенте знају да то није тачно".

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари