„Један од пет милиона“ опет моли Бујошевића „да професионално ради свој посао“

ОКУПЉЕНИ НОВО ПОЛАГАЛИ НАДЕ У „ЈЕДНОГ ОД ОРГАНИЗАТОРА“ СРЂАНА МАРКОВИЋА

* Студенткиња Валентина Рековић прочитала писмо подршке Александру Обрадовићу у којем се каже: "Обрадовић је наш херој, он се бори против државне мафије... Поручујем свим узбуњивачима да је солидарност наша снага

___________________________________________________________

        НА ПРОТЕСТУ у организацији Један од пет милиона вечерас је послата порука солидарности и прочитано писмо раднику Крушика Александру Обрадовићу које ће му бити предато са потписима окупљених и уз обећање да ће из кућног притвора изаћи на слободу.

        Учесници протеста су код зграде Радио телевизије Србије (РТС) позвали грађане да буду узбуњивачи и прекрили врата РТС-а налепницама на којима пише "Крајње је време будите(се) узбуњивачи", уз потпис "Један од пет милиона".

        Скуп је почео на платоу код Филозофског факултета, где је студент Валентина Рековић из организације протеста, прочитала писмо Обрадовићу у којем се каже да се у мрачним временима рађају хероји, а то су обични људи, комшије, који се не мире са неправдом и понижењем.

        "Обрадовић је наш херој, он се бори против државне мафије", рекла је Рековић и поручила свим узбуњивачима "Солидарност је наша снага".

        Бивши полицајац Милан Думановић, против кога је подигнута оптужница за откривање службене тајне о његовом ангажовању током посете председника Србије Александра Вучића Поточарима, рекао је да је оптужен јер је изнео истину и да је суђење затворено за јавност како се она не би чула.

        "Мој мотив да тако поступим је зато што желим да будем полицајац, а не да живим на коленима", рекао је Думановић, објашњавајући зашто је говорио о томе шта се дешавало у Поточарима, где је како је додао, незаконито упућен.

        Он је подсетио да је одбачена кривична пријава коју је поднео против надређених, укључујући државну секретарку Дијану Хркаловић.

        Думановић се извинио грађанима што "хулигани опет имају службене легитимације" и подсетио на случај Савамала када је "суспендована правна држава".

        Позвао је и друге грађане који имају сазнања о кривичним делима да се јаве и буду узбуњивачи.

        "Сада је много лакше, имамо уз нас ове младе људе из организације Један од пет милиона. Грађани, устаните и будите поново поносни", поручио је Думановић.

        Један од организатора протеста Срђан Марковић изјавио је да ће студенти чекати какву ће одлуку донети Ректорат о докторату министра финансија Синише Малог, да ли ће "издати" Универзитет.

        Коментаришући став етичке комисије Факултета организационих наука у Београду да тај рад није плагијат, он је рекао да су још једанпут показали кукавичлук.

        Марковић је поручио директору РТС-а Драгану Бујошевићу да професионално ради свој посао, или се повуче са тог места.

        Он је позвао је новинаре те медијске куће, који се декларишу да припадају покрету Један од пет милиона, да буду храбри и пробуде се.

        "Нисте сами, они се плаше нашег заједништва", рекао је Марковић и навео да РТС данас није сервис грађана, већ Српске напредне странке.

        Неки од учесника протеста донели су вечерас хируршке маске, као симболичну поруку против загађења Београда, а подсетили су и да грађани не могу слободно да ходају јер су улице месецима раскопане.

        Вечерашњи протест, који је био организован као подршка узбуњивачима, завршен је заказивањем новог окупљања за следећу суботу.

        (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари