ДСС: Нећемо на расправу која заташкава одговорност за противуставну политику

„АЛИ, СПРЕМНИ СМО АКО ВЛАСТ ОДУСТАНЕ ОД РАЗГРАНИЧЕЊА И ПРЕСТАНЕ ДА ГАЗИ УСТАВ“

         ПРЕДСЕДНИШТВО Демократске странке Србије донело је одлуку да посланици странке не учествују на седници Народне скупштине о Косову и Метохији јер она суштински представља избегавање истинске расправе о овој теми као и заташкавање одговорности за противуставну политику и преговоре које актуелна власт води од 2012. године.

         Демократска странка Србије уверена је да постоји потреба за озбиљном расправом, како у Народној скупштини тако и у јавној сфери уопште, а која би водила постизању друштвеног консензуса о Косову и Метохији. Такве расправе до сада нажалост није било и ту чињеницу не може да промени најављена скупштинска расправа која се одржава једном у шест година.

         Уколико власт одустане од политике разграничења и изјавама и деловањем престане да гази Устав, спремни смо да у некој будућој расправи, која ће се одвијати како у НСРС - где јој је место, као и у масовним медијима - где јој је такође место, учествујемо на темељу Устава и Резолуције 1244 СБУН, без обзира на политичке разлике.

         Вођени начелом “што је добро за Србију, добро је и за Демократску странку Србије” никада нећемо државу оставити на цедилу, али ни учествовати у триковима који треба да заташкају њено разбијање.

         (саопштење Демократске странке Србије)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари