ДСС: Критиком оних који су против поделе КиМ – Вучић открива да је за поделу

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ПОСТЕПЕНО ОТКРИВА ЕЛЕМЕНТЕ СВОГ БУДУЋЕГ СПОРАЗУМА СА ПРИШТИНОМ

 

         НА ДАНАС  изнете оцене и ставое председника Србије o КиМ одреаговала је Демократска странка Србије. 

         У њеном саопштењу се наводи:

         „Председник Републике Александар Вучић је током целочасовне конференције за новинаре наставио да један по један, стидљиво, околишно, замагљено празнословљем, отвара које ће елементе да садржи тзв. правно обавезујући споразум са Косовом. То су обезбеђивање екстериторијалности манастира, гарантовање власништва СПЦ и решавање питања имовине Срба и државе Србије на КиМ, што је еуфемизам за споразум о сукцесији.

         Иако као ђаво од крста бежи од експлицитног изјашњења о томе да ли је за њега прихватљив споразум који подразумева признавање независности целокупног или претежног дела Косова кроз сагласност Србије за његов пријем у Уједињене нације, овим ставовима је председник Републике отклонио сваку дилему.

         Свему овоме Александар Вучић је додао оштре критике ставова који упозоравају на погубност евентуалне поделе Косова, чиме је заправо рекао да се за поделу залаже, као и накарадно тумачење садржине и значења Резолуције 1244 СБ УН и мишљења Међународног суда правде.

         Најзад, председник Републике је обелоданио и о чему ће грађани Србије да се изјашњавају, када буде изашао са предлогом решења коначног статуса Косова, напомињући да би неприхватање споразума схватио као исказивање неповерења њему лично.

         Биће то одлучивање „да ли сте за Александра Вучића по цену признавања независности Косова?».

         Вучић или Србија“ – оценила је ДСС.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари