ДСС: Београд да уведе бесплатан превоз по угледу на Талин, Манхајм, Есен и друге европске градове

ПОСЛОДАВЦИ ТРЕБА ДА ЗА СВАКОГ СВОГ ЗАПОСЛЕНОГ УПЛАЋУЈУ НОВАЦ У ГРАДСКИ БУЏЕТ

         ДЕМОКРАТСКА странка Србије позива градске власти да уведу бесплатан градски превоз за све грађане Београда по угледу на Талин, Манхајм, Есен и друге европске градове, с тим што би терет плаћања превоза пао на послодавца, који би та средства уплаћивао директно у буџет Града Београда за сваког запосленог.

         На тај начин би се обезбедила довољна средства за набавку нових аутобуса, тролејбуса и трамваја, ЈКП ГСП би постало предузеће без дугова, не би било Бус плуса, контроле и шверца а грађани би добили градски превоз који је потпуно бесплатан, ефикасан и модеран.

         Постојећа ситуација у функционисању јавног градског превоза, са незадовољавајућом наплатом карата и све већим бројем неисправних аутобуса, представља озбиљан проблем за функционисање главног града. Решење са системом Бус плус очигледно није дало никакве резултате и тај уговор је потребно раскинути што пре.

         Новопредложено решење, са документованим доказима послодаваца да је новац за градски превоз употребљен у ту сврху, такође неће дати никакве резултате.

         Идеја о увођењу бесплатног градског превоза је вишеструко потврђена кроз позитивна искуства, како Талина, Манхајма и Есена тако и других европских градова. Време је да и Београд примени ова позитивна искуства и уведе бесплатан градски превоз за све своје грађане и потврди да наш главни град представља град будућности.

         (саопштење Демократске странке Србије)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари