Ђилас: За Ану Брнабић је опозиција нешто што треба уништити

„НИСАМ УКРАО 619 МИЛИОНА ЕВРА И БИЛО БИ ЛЕПО ДА СЕ ЊЕН ШЕФ НЕ КРИЈЕ ИЗА ИМУНИТЕТА“

* Европљани виде како Србија узима милијарде евра од Кине и даје јој послове без тендера, како купује оружје од Русија уместо да улаже у лекаре и учитеље, виде да смо по корупцији шампиони у Европи

___________________________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде Драган Ђилас обратио се отвореним писмом председници Владе Србије Ани Брнабић у којем је демантовао премијеркине тврдње да је он "измолио европосланике да кажу да у Србији нема услова за изборе као и да је за време короне слао писма уместо да са сви заједно боре да спасу животе".

        Он је истакао да је разговарао са европосланицима које је власт позвала да помогне у решавању кризе, али да је њој, како каже, "незамисливо да неко разговара са обе стране јер је за њу опозиција нешто што треба уништити"

        "Ви и ваш шеф опозицију помињете само кад нас вређате или лажете о нама. У Европи је другачије. Тамо људи разговарају без обзира на политичке разлике", навео је Ђилас.

        Он је подсетио на све инциденте који су се дешавали у последњих неколико месеци, на хапшење новинара, малтретирање породице, оценивши да је то за премијерку постала нормална ствар.

        Рекао јој је да "њен шеф лаже када каже да је Ђилас украо 619 милиона евра" и да би било лепо да се не крије иза имунитета, него да дође на судско рочиште наредне недеље.

        Ђилас је премијерки написао да она вређа европосланике када каже да их је Ђилас убедио да напишу да у Србији нема услова за изборе.

        "То су људи који мисле својом главом и који доносе закључке на основу чињеница. Вама је то страно јер сте ви навикли да говорите оно што вам шеф нареди", написао је Ђилас.

        Он је додао да Европљани виде како Србија узима милијарде евра од Кине и даје јој послове без тендера, како купује оружје од Русија уместо да улаже у лекаре и учитеље, виде да смо по корупцији шампиони у Европи .

        Ђилас се осврнуо и на оцену једног од највећих светских политиколога Френсиса Фукујаме да режим у Србији не представља европски систем вредности и у писму поручио Ани Брнабић да Фукујама када каже `режим`, мисли и на њу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари