Ђилас: Власт се хвали да ћемо имати веће плате од БиХ, С. Мекедоније, Црне Горе и Албаније

„СРБИЈА ВЕЋ ОСАМ ГОДИНА ИМА НАЈМАЊИ РАСТ БДП У ЦЕНТРАЛНОЈ И ЈУГОИСТОЧНОЈ ЕВРОПИ“

          ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде Драган Ђилас оценио је данас да нови инвестициони циклус, који је најавио Александар Вучић, служи искључиво да председнику Србије и сарадницима обезбеди луксузан живот након што "постану политичка прошлост".

         "Помпезно најављује нови инвестициони циклус који треба да обезбеди не само да будемо земља са највећим растом, већ са убедљиво највећим растом у овом делу Европе, а предводи земљу која већ осму годину заредом има најмањи раст БДП-а у региону централне и источне Европе. Коначно, нада се да ће инвестициони циклус завршити пред крај свог мандата, што је вероватно једино тачно, пошто најављени инвестициони план служи искључиво да обезбеди њему и сарадницима луксузан живот након што постане политичка прошлост", навео је Ђилас у саопштењу.

         Ђилас је навео да је Вучић јутрос гостовао у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије и да је причао 23 минута у емисији која иначе траје 25 минута.

         "Као највећи домет наше економије најавио је да ћемо за годину дана имати највеће плате у региону западног Балкана, а до пре само неколико година су нам економски конкуренти били Хрватска, Мађарска, Румунија и Бугарска, док нам је сад циљ да престигнемо БиХ, Црну Гору, Северну Македонију и Албанију. Хвали се да смо шампион у инвестицијама, али не објашњава какве су то инвестиције које су довеле до пада индустријске производње од 1,35 у првих пет месеци 2019. године", додао је он.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари