Ђилас: Намера власти да гради стадионе – доказ губитка додира са реалношћу

„А НЕМА НОВЦА ЗА ЛЕКАРЕ, НАСТАВНИКЕ, ЗА БЕСПЛАТНЕ ОБРОКЕ И УЏБЕНИКЕ ЗА ДЕЦУ“

           ПРЕДСЕДНИК Странке слободе и правде Драган Ђилас оценио је данас да изјава директора владине Канцеларије за управљање јавним улагањима Марка Благојевића да ће држава "уложити преко 100 милиона евра" за изградњу нових и реконструкцију постојећих фудбалских стадиона у Србији, представља "најновији доказ потпуног губитка додира са реалношћу садашње власти".

           Наводећи да "нема новца за лекаре, медицинске сестре, наставнике, квалификоване раднике, за децу за бесплатне оброке у школама и уџбенике, али да има за фудбалске стадионе", Ђилас је оценио да је "неопходна што бржа промена власти и система", јер ће како је рекао, "последице оваквих штеточинских одлука сносити генерације и генерације грађана Србије".

           "Док грађани чекају годинама на прегледе и операције у здравственим установама, док родитељи спавају испред школа да би уписали децу јер нема довољно места, док држава смањује плате и пензије јер нема довољно пара у буџету, из тог истог буџета се издваја између 100 и 150 милиона евра за изградњу нових стадиона!?", навео је Ђилас а пренела Странка слободе и правде.

           Директор владине Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић изјавио је да ће до 2021. године, у Србији бити изграђено шест нових фудбалских стадиона док ће три бити потпуно реконструисана.

           Он је најавио да ће нови стадиони бити изграђени у Суботици, Лозници, Зајечару, Краљеву, Лесковцу и Врању док ће у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу бити реконструисани.

           Према његовим речима, процена је да ће цена изградње шест нових стадиона износити око 1.500 евра по једном месту.

           (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари