Ђилас: Мекалистер зна шта се дешава у Србији, али неће да ствари назове правим именом

„ЕУ ПРАКТИЧНО ПРИЗНАЈЕ ДА У СРБИЈИ НЕМА УСЛОВА ЗА НОРМАЛАН ИЗБОРНИ ПРОЦЕС“

         ПРЕДСЕДНИК странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас да председавајући Одбора за спољне послове Европског парламента Дејвид Мекалистер зна шта се дешава у Србији, али да из "њему знаних разлога одбија да ствари назове правим именом".

        "Да је господин Мекалистер стварно хтео да чује какво је стање у Србији, могао је да позове на састанак чланове Стручног тима протеста Један од пет милиона, представнике свих политичких странака или грађане који већ осам месеци протестују", навео је Ђилас у саопштењу.

        Ђилас је оценио да је најава да ће следећи извештај Европске комисије садржати препоруке за спровођење фер и поштених избора, "практично признање Европе да у Србији нема услова за нормалан изборни процес".

        Навео је и да би "било корисно" да се Мекалистер када каже "да је парламент место за демократску дебату", присети да опозиција бојкотује рад Скупштине Србије у складу са Споразумом са народом који је потписало више од 200.000 грађана.

        „Разлози за бојкот парламента најбоље су дефинисани у Извештају Европске комисије у коме је изражена забринутост радом парламента, слободом изражавања и борбом против организованог криминала“, изјавио је Ђилас.

        (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари