Рама: Русија користи Србију као пиона на шаховској табли

ШИПТАР У РИМУ РЕКАО И ДА ТУРСКА - ЗА РАЗЛИКУ ОД МОСКВЕ - НИШТА НЕ НАМЕЋЕ БАЛКАНСКИМ ЗЕМЉАМА

   Рама са Ђентилонијем у Риму

  • Указавши да је председник Србије Александар Вучић био први који је за протеклих шест деценија дошао у Тирану, Еди РАМА открио: „Радимо на амбициозном плану са циљем укидања царинских стопа, олакшавања трговине и то ће нам корак по корак помоћи у превазилажењу наших разлика и решавању наших спорова. Косово је тачка неслагања, али се бавимо тиме, можемо са сарађујемо“

        ПРЕМИЈЕР Албаније Еди Рама у интервјуу за италијански лист „Република“ изјавио је да Русија користи Србију „као пиона на шаховској табли“ и рекао да између турског и руског утицаја на Балкану постоји важна разлика у томе што Турска „не покушава да намеће ништа балканским земљама“.

        Рама се у Риму данас састао са премијером Италије Паолом Ђентилонијем.

        Упитан зашто је Балкан стално на мети Русије, Турске, аутократских сила које као да ту спроводе део својих геополитичких ривалитета, Рама је казао:

        „Постоји важна разлика, по нашем мишљењу, између Турске и Русије. Ми Албанци Турску видимо као државу региона, који покушава да игра своју улогу без покушаја наметања било чега балканским земљама“.

        Рекао је и да је Турска „земља која је везана за евроатлантску перспективу“.

        „Русија има везу са Србијом, са словенским светом, али користи ту везу као да је у питању пион на шаховској табли руских геостратешких интереса“, оценио је Рама.

        Замољен да објасни шта значи његова тврдња да се након ратова 90-их година прошлог века балканске земље трансформишу „из непријатеља у суседе“ и какав однос Албанија има са Србијом, подсетио да је „пре четири године био први албански премијер који је посетио Београд од 1946“ и да је „председник (Србије Александар) Вучић био први који је дошао у Албанију за последњих 60 година“.

        „Радимо на амбициозном плану са циљем укидања царинских стопа, олакшавања трговине и то ће нам корак по корак помоћи у превазилажењу наших разлика и решавању наших спорова. Косово је тачка неслагања, али се бавимо тиме, можемо са сарађујемо“, казао је Рама.

        Он је рекао да „Албанија и Албанци остају земља и народ најнаклоњенији Европи“.

        „И то није само зато што желимо да постанемо пуноправни члан политичког и економског блока који осећамо као свој дом и који ће помоћи нашем развоју, нашој стабилизацији. То је и зато што је Балкан и даље регион у којем је сећање на европске ратове и даље живо. Историја може да се понови, а ЕУ је настала и дугује свој успех томе што је гарантовала европским народима мир и просперитет незабележен у прошлости“, навео је албански премијер.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Slobodanka's picture
Slobodanka 19:39 12.10.2017.

  • +7
Voting is closed.

Albanija (i Kosovo) ima baš specijalnu vezu sa Srbijom, a nastoji da ima i svoje posebne veze sa Makedonijom, sa Crnom Gorom, zatim sa Hrvackom, obavezno i sa Rusijom, ranije sa SSSR, i sa ostalim slovenskim svetom. Zatim nastoji da ima posebne veze sa SAD, sa Turskom, sa Italijom, Vatikanom, Nemačkom, itd. Albanija i njene mezimče Kosovo koristi sve te moguće veze da šutira i gura Srbiju sa njene teritorije kad god može i koliko god više može, a što više na sever.
E sad bi Rama pristao i na malu balkansku uniju najviše sa ciljem da može onako gvireći iz Tirane da nadzire Srbiju i s kim će to eventualno Srbija imati neke veze. Na šta to liči da oko nas ima tako puno tutora i kontrolora, te Albanija, te Kosovo, te Hrvacka, te Crna Gora, te Italija, te Vatikan, te SAD, te Nemačka, te Austrija, te EU, te Poljska, te Češka, te Slovačka, te Francuska, te Belgija, te Luksemburg, te Estonija, te...? Na nesvet, na svet nenormalnih. Velika složna porodica mirnih EUropskih ali sumnjičavih ludaka i poluludaka. Sačuvaj nas Bože od ovakve porodice.

Evo kažu da i planeta Nibiru dolazi. Aha, a kad ti vanzemaljci dodju doći će najpre u Beograd. Tako biva, je li nešto novo i prvi put, sve to često hoće najpre za Beograd ili na Beograd. Koje će tek priče onda biti povodom nekakvih srpsko-nibiRU-SKIH veza?
http://web-tribune.com/iza-kulisa/ratni-dokument-nasa-krije-uznemirujuci...

Водканов's picture
Водканов 20:09 12.10.2017.

  • +4
Voting is closed.

Као добар Вучићев пријатељ, Рама је упознат са пацерским квалитетима председника ријалити нације и ријалити државе Србије.
Треба само напоменути да руски велемајстори више нису у светском врху, међу првих пет сигурно нису!

Аnonymus's picture
Аnonymus 02:01 13.10.2017.

  • +8
Voting is closed.

Bili I ostali smrdljivci I civilizacijsko dno Evrope.

Додај коментар