Бренан и Клепер: Трамп је наиван, Путин њиме манипулише

БИВШИ ШЕФ ЦИА ДОПУСТИО МОГУЋНОСТ ДА СЕ КОД ПРЕДСЕДНИА САД РАДИ И О ЕЗНАЊУ И(ЛИ) СТРАХУ

        ДВА бивша руководиоца америчких обавештајних служби Џон Бренан и Џејмс Клепер изразили су страховање да је предсједника Доналда Трампа изманипулисао шеф руске државе Владимир Путин.

        Трамп је након кратког сусрета са Путином на маргинама самита чланица Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК) у вијетнамском граду Данангу изјавио је да верује да је руски председник био искрен када је рекао да се Москва није мешала у америчке председничке изборе прошле године.

        Бренан је бивши директор Централне обавештајне агенције (ЦИА), а Клепер је некадашњи директор Администрације за обавештајне агенције.

        “Мислим да је Трамп из неког разлога био застрашен Путином, уплашен шта би он могао урадити или шта би могао бити резултат истрага око мешања Русије у изборе. Оно шта он ради са Русима је можда из наивности, незнања или страха”, каже Бренан.

        Клепер сматра да су страни лидери који простиру црвени тепих пред Трампа у стању и да га изманипулишу.

        „Заиста мислим да Кинези и Руси мисле да могу да га изиграју”, каже Клапер.

        Бренан и Клепер коментаре су изнели након што је Трамп изјавио да је поново са Путином разговарао о оптужбама за руско мешање у изборе у САД и да је руски председник поново негирао било какву умешаност.

        “Заиста вјерујем, када ми то каже, да то и мисли. Мислим да је био и повређен увредама, што није добро за нашу земљу”, истакао је Трамп.

        (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

спој's picture
спој 09:20 13.11.2017.

  • +18
Voting is closed.

Оволико цвилење да Русија утиче на САД, између осталог и указује на сушту моћ Русије, утицала - не утицала. Просто, указују да је Русија моћна светска сила, велесила, која може толико да утиче на светску суперсилу да јој и председника поставља.

Водканов's picture
Водканов 12:48 13.11.2017.

  • +13
Voting is closed.

Могуће је да Трамп изузетно уважава Путина али не и Русију и Русе јер би иначе водио другачију политику према њима. Ова садашња је можда чак и негативније од Обамине или Бушове!
С друге стране америчка администрација је увек гајила и гаји непријатељство према совјетским и руским председницима док они не постану кооперативни, а однос према Русији и руском народу мора да буде одмерен и са уважавањем.
Наравно да је све то глупост и без везе јер председник није исто што и држава и народ али то је тако одувек, тоталитарни системи су увели селективну демократију, а демократија попримила селективну тоталитарност - нераздвојни као влага и буђ!

garavi's picture
garavi 10:16 14.11.2017.

  • +13
Voting is closed.

Са будалом је лако манипулисати, ништа чудно!

garavi's picture
garavi 10:17 14.11.2017.

  • +14
Voting is closed.

Са будалом је лако манипулисати, ништа чудно!

Додај коментар