ТРАМП: Ако ја будем председник САД – зближићу Москву и Вашингтон

У РАЗГОВОРУ СА БИРАЧИМА У МИЧИГЕНУ ОЦЕНИО ДА СУ КРИТИКЕ У САД НА ПУТИНОВ РАЧУН НЕУТЕМЕЉЕНЕ

  • Водећи председнички кандидат међу републиканцима није се устручавао да каже: „Он (Путин)  је о мени рекао нешто добро. А неки су одједном почели да тврде да је то ужасно. То није ужасно, то је баш здраво”

         ВОДЕЋИ председнички кандидат међу републиканцима милијардер Доналд Трамп поново је својим бирачима рекао да му је драго што Владимир Путин о њему лепо мисли и нагласио да рачуна – ако он уђе у Белу кућу – да ће доћи до зближавања Вашингтона и Москве.

         Трамп је ово изговорио за време свог предизборног наступа у држави Мичиген. Том приликом је рекао да су похвале руског председника на његов рачун биле „неочекиване, али пријатне”:

         „Он је о мени рекао нешто добро. А неки су одједном почели да тврде да је то ужасно. То није ужасно, то је баш здраво”.

         Трамп је посебно нагласио да је критика на Путинов рачун у САД неутемељена.

         „Зар не би било одлично ако бисмо успоставили добре односе? По мом мишљењу, било би здраво ако би се Русија нашла на нашој страни, ако би и друге државе биле на нашој страни – да бисмо ударили по Исламској држави” – рекао је Трамп.

         Да подсетимо, Путин је за време своје предновогодишње велике конференције за медије јавно поздравио Трампову спремност за успостављање дубљих односа са Русијом и притом нагласио:

         „Трамп говори да жели виши ниво односа. Зар можемо да то не поздравимо? Наравно, ми то поздрављамо. Није на Русији да оцењује Трампове квалитете, али он је несумњиво талентовани човек, колоритна личност и апсолутни лидер америчке председничке трке”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари