Шеф CIA Џон Бренан обмањује Председника САД поводом Сирије

НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА БИВШИХ АМЕРИЧКИХ ВИСОКИХ ВОЈНИХ ФУНКЦИОНЕРА И ОБАВЕШТАЈАЦА УПОЗОРИЛО БЕЛУ КУЋУ

Барак Обамa и Џон Бренан

  • Бараку Обами стигао меморандум чији потписници тврде да сиријски председник Башар Асад није одговоран за употребу хемијског оружја
  • Аутори меморандума упозорили Обаму да шеф CIA Џон Бренан покушава да превари чланове Конгреса, медије и јавност, чак и њега, користећи схему која је већ била примењена за отпочињање рата у Ираку
  • Написали су му и ово: Све више је доказа - из различитих извора на Блиском Истоку - који говоре да је хемијски напад од 21. августа био специјална провокација сиријске опозиције и њених сарадника у Турској и Саудијској Арабији, организована би да се САД увукле у рат

         БИВШИ амерички високи војни функционери и сарадници обавештајних служби упутили су Бараку Хусеину Обами меморандум у којем га упозоравају да сиријски председник Башар Асад није одговоран за употребу хемијског оружја. Притом су му прењдочили да неки желе да га поводом Сирије преваре и да га натерају да се умеша у сиријски конфликт - објавио је Global Research.

         Упозорење шефу Беле куће потписало је више десетина бивших америчких високих војних и обавештајних функционера који тврде да поседују податке који противрече званичном америчком становишту. Сасвим конкретно: Обами је предочено - на основу веродостојних извора - да режим Башара Асада није умешан у хемијски напад у предграђу Дамаска 21. августа.

         У меморандуму је указано да се инцидент догодио и да су људи страдали од хемијског напада. Међутим, његови потписници тврде да „инцидент није последица напада сиријске армије и примене хемијског оружја из војних њиховог арсенала“.

         Аутори меморандума сматрају да шеф CIA Џон Бренан покушава да превари чланове Конгреса, медије и јавност, чак и председникаСАД, користећи схему која је већ била примењена за отпочињање рата у Ираку.

         Предочили су шефу државе да се обавештајни подаци специјално бирају за политички мотивисана дејства.  

         „Све више је доказа - из различитих извора на Блиском Истоку - који говоре да је хемијски напад од 21. августа био специјална провокација сиријске опозиције и њених сарадника у Турској и Саудијској Арабији“, наглашава се у меморандуму, уз поновљено упозорење да је циљ провокације био да се САД увуку у рат.

         Пензионисани амерички војници и обавештајци су нагласили да не постоје материјални докази да су инцидент код Дамаска изазвале јединице сиријске армије иако знају како да употребе хемијско оружје.

         Аутори меморандума су указали да су 13. и 14. августа снаге опозиције, које су се налазиле у Турској, почеле припреме за напад. Команданти опозиционих снага су имали састанке са обавештајним службама Катара, Турске и САД. На том састанку су Сиријци били информисани да ће се напад САД догодити за неколико дана и да опозиционе снаге морају то да искористе да би заузеле Дамаск и свргле владу Башара Асада.

         Осим тога, на основу ових обавештајних података, опозиционе снаге су добиле оружје из складишта која контролишу катарске и турске специјалне службе, док су надзор приликом примопредаје обавиле америчке службе.

         Аутори меморандума су упозорили шефа Беле куће да може бити организована нова диверзија која би извршила још већи притисак на председника САД да започне војне операције против Сирије и највероватније против Ирана.

         Постоји велика вероватноћа - упозорили су - да следећа мета може да буде један од америчких бродова који се сада налазе недалеко од сиријске обале.

         А у случају отпочињања војне операције против Сирије - да ће аутоматски уследити напади на америчке амбасаде за које ће оно што се десило са америчком мисијом у Бенгазију 11. септембра 2012. године бити „ситна кавга“. 

         Горан Шимпрага

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари