МЕКГОВЕРН: Бренан и Клепер фалсификовали дојаве из Сирије верујући да то жели Обама

БИВШИ АНАЛИТИЧАР CIA ТВРДИ ДА „ДОКАЗИ“ ДОСТАВЉЕНИ БЕЛОЈ КУЋИ НЕ БИ ИЗДРЖАЛИ НИ ОБИЧНУ ПРОВЕРУ

         БИВШИМ америчким високим официрима и обавештајцима – који су упозорили шефа државе Барака Обаму  да га поводом Сирије и њеног хемијског оружја обмањује властита шпијунажа – придружио се и бивши аналитичар CIA Реј Мекговерн.

         Овај аналитичар тврди да је проблем „у жељи да се у ратнохушкачке мејнстрим медије убаце „докази“, као и пред почетак рата у Ираку“.

         Мекговерн тврди да је сва разлика у томе што режисери овога пута не желе да „докази“ буду неубедљиви.

         И интервјуу глобалној телевизији Rossia today Мекговерн је указао да ти медији „не желе да чују да су високо рангирани сарадници CIA - који имају приступ релевантним подацима - уверили нас бивше сараднике да не постоје убедљиви докази да је по наредби Асада употребљено хемијско оружје. Они то не желе да чују! Само разматрају шта даље да чине, полазећи од претпоставке да је тако било“.

         Према његовим речима, САД још увек нису предочиле доказе да је сиријска влада употребила хемијско оружје само зато што «ти докази не само да не би могли да прођу на суду, већ не би издржали чак ни обичну проверу».

         „То се не дешава први пут. Тако је било и пред почетак рата у Ираку“ - истакао је Мекговерн.

         „Уколико бисмо тражили одговор на класично питање „коме је то потребно?“, онда бисмо добили одговор да је једина држава којој је то потребно Израел! Док траје рат у Сирији, док траје конфликт између шиита и сунита, и то не само у Сирији, већ и на читавом Блиском Истоку, Израел може бити сигуран да шиити и сунити неће своје оружје употребити против Израела. Све је крајње једноставно“ - нагласио је бивши сарадник ЦИА Реј Мекговерн.

         Притом је указао да се државни секретар САД Џон Кери налази под утицајем израелског премијера Бењамина Нетањахуа.

         Упркос свему, Мекговерн је закључио:

          „Не треба говорити да председник лаже. Треба рећи да су председнику доставили фалсификоване обавештајне податке, јер су шеф CIA Џон Бренан и директор Националне обавештајне службе Џејмс Клепер, иако на основу лажних доказа, одлучили да дејствују у интересу Беле куће верујући да је он овог пута у томе да се бомбардује Сирија. То је ужасна ситуација“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари