Макговерн: Није се Русија мешала у наше изборе већ ликови из врха обавештајне заједнице САД

(НЕ)ЧЕКИВАНИ ОБРТ: БИВШИ АНАЛИТИЧАР CIA РАСКРИНКАВА ВЕЛИКУ И ОПАСНУ УНУТРАШЊУ ЗАВЕРУ

 * Рејмонд МАКГОВЕРН: „Сада се разоткрило да није Русија покушавала да фалсификује резултате избора у САД већ представници руководстава америчке обавештајне заједнице, ликови из сенке које некада називају дубоком илегалом“

* „Многи либерали, који мрзе председника САД Доналда Трампа, заслепљени су и не примећују да постаје реалност опасност да америчком политиком манипулишу специјалне службе САД. Кампања дискредитовања Трампа трајала је 18 месеци уз помоћ `експертских оцена` FBI, CIA и NSA, а све се сводило на приписивање Русији мешања у наше председничке изборе“

__________________________________________________________________________________

          БИВШИ аналитичар CIA Рejмонд Макговерн изјавио је да су се у председничке изборе у САД на којима је Доналд Трамп победио Хилари Клинтон мешале – америчке тајне службе.

          Притом је нагласио да располаже доказима да су управо тајне службе Сједињених Држава биле те које су „покушавале да „подрију демократске процесе у САД“.

          Макговерн је са овим својим открићем иступио у ауторском тексту написаном за портал Consortiumnews.com.

          А у том тексту је на потпуно недвосмислен начин изложио главно:

          „Сада се разоткрило да није Русија покушавала да фалсификује резултате избора у САД већ представници руководстава америчке обавештајне заједнице, ликови из сенке које некада називају дубоком илегалом“.

          Макговерн је за илустрацију навео да је FBI прислушкивао телефонске Трамповог изборног штаба.

          Он је у свој текст укључио властиту анализу преписке бившег контраобавештајца FBI Питера Стржока са његовим колегом лизом Пејџ.

           Мекговерн тим поводом додатно пише:

          „Сада имамо доказе-документе да су на подривању изборног процеса радили кључни сегменти наше обавештајне заједнице. Многи либерали, који мрзе председника САД Доналда Трампа, заслепљени су и не примећују да постаје реалност опасност да америчком политиком манипулишу специјалне службе САД. Кампања дискредитовања Трампа трајала је 18 месеци уз помоћ `експертских оцена` FBI, CIA и NSA, а све се сводило на приписивање Русији мешања у наше председничке изборе“.

          Макговерн указује да су тајне слубе САД чиниле све што су могле да заштите Хилари Клинтон и њено окружење од одговорности за давање лажних исказа FBI угрожавање безбедности помоћу држаних тајних докумената.   

          Преписку Стржока он сматра директним доказом да су високи функционери администрације Барака Обаме  направили заверу да не допусте да Трамп уђе з Белу кућу.

          Стржок је из извештаја Хилари Клинтон избацио кључну реченицу кјом је бивши шеф FBI, Џејмс Коми, окарактерисао њено коришћење приватног сервера (мејла) за службену преписку док је била државни скеретар.

          Он је Комијеву формулацију „груба немарност“ заменио речима „крајња лакомисленост“.

          Стржок и Пејџ су између себе Трампа (све до инаугурације) називали „балваном“.

          Стржок је након избијања скандала одстрањен из тима специјалног тужиоца Роберта Мулера који истражује „руско мешање“ у председничке изборе у САД 2016-те.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари