Додик: И држање америчке амбасаде потврђује да се против Српске води перманентни хибридни рат

„ПРИМИТИВНА ЈЕ И ЛАЖНА ПРИЧА АМБАСАДЕ САД ДА ЋЕ СРПСКА БАНКРОТИРАТИ И ПРОПАСТИ“

* Председник РС Милорад ДОДИК: Српска је данас најмање задужена у окружењу. Ми смо, на пример, ове године из властитих извора вратили 250 милиона КМ више, чиме смо смањили задуженост са 34 на 32 одсто

____________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Јутарњем програму РТРС да о вођењу перманентног хибридног рата против Српске говоре последње и апсолутно нетачне тврдње страних фактора, поготово америчке Амбасаде у БиХ, да је Српска наводно пред финансијском пропашћу и да ће банкротирати.

          Додик је рекао да се у том погледу Српској дефинитивно настоји нанети штета непрекидним слањем јавних порука о њеном наводном негативном финансијском положају, истакавши да су такви и слични потези америчке Амбасаде, која настоји да тобоже постане "књиговођа", приземни, па и смешни.

          - Све то је апсолутна лаж. Српска је данас најмање задужена у окружењу и ми смо, на пример, ове године из властитих извора вратили 250 милиона КМ више чиме смо смањили задуженост са 34 на 32 одсто - рекао је Додик.

          Додик је поновио да Српска има новац у иностранству, али да га под притиском америчких фактора, нажалост, не може трансферовати јер је америчка Амбасада запретила банкама у Српској да ће бити озбиљно кажњене ако то буду радиле за Владу Српске.

          Он је рекао да и многе фирме у Српској због таквих неоправданих потеза страних фактора, усмерених према Српској, па и његовој породици, имају проблеме.

           - Поновићу, примитивна је и лажна та прича америчке Амбасаде да ће Српска банкротирати и пропасти. Та политика је неодржива - закључио је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари