Чеда ударио на владу и Вучића, напредњаци му „извукли“ и Мишковића и „Фиделинку“

ФРОНТАЛНИ СУДАР НАПРЕДЊАКА И ЛДП КОЈИ СЕ МОГАО ОЧЕКИВАТИ

        ДОГОДИЛО се! Морало се догодити јер је било само питање дана и повода!

       Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић окомио се на нову власт. У целини - и на Томислава Николића, и на Ивицу Дачића, и на Александра Вучића, а посебно на њен курс. Однос према ЕУ и проблемима повезаним са КиМ.

       За баражну паљбу искористио је извештај Европске комисије...

       Као што се и могло очекивати, одмах је уследила контра Српске напредне странке.

       ЛДП убрзо изашла са својим утуком, а СНС  са - утуком на тај утук.

       Уосталом, читајте...

ЈОВАНОВИЋ: Тражићемо да парламент стави тачку на Николићево тумарање

 

ЛДП: НЕГАТИВАН ИЗВЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ЈАСАН ПОРАЗ ВЛАДЕ

  • Ми немамо регуларно стање ни у једном сегменту живота. Имамо полицију на чијем се челу налази директор коме је истекао мандат пре две године, имамо министра одбране који се више бави полицијом него одбраном, имамо председника владе, који је и министар полиције, а нема времена ни за једно ни за друго. Имамо велику инфлацију, највећу стопу незапослености, најбржи раст јавног дуга и пред собом минско поље у које треба да уђемо тако што ће свако спасавати себе
  • Политку коју Томислав Николић формулише видимо као најозбиљнију претњу виталним интересима сваког човека у Србији. Потребна је расправа о политици која се претворила у приватне ратове СПС-а и СНС-а, Дачића и Вучића, у лов на оне који су без заштите, како би се с тим пленом изашло пред понижени народ и тако нешто добило на изборима
  • Улога Александра Вучића у организацији система безбедности врло опасна по Србију. То је човек без икаквог искуства за управљање службама безбедности, а тако нешто ради
  • Да ли је европска Србија једини одговор на ендемску корупцију у земљи или је партијска чизма Дачића и Вучића у међусобном ципелању оно што ће учинити задовољним све оне који данас трпе због неодговорне политике која се у Србији води? Да ли Србија треба да има једну, две или три полиције, у зависности од партија које чине владајућу коалицију?

       Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић поручио је да разлоге за негативан извештај Европске комисије и чињеницу да је Србија остала без датума за почетак преговора о чланству у Европској унији треба тражити у погрешној политици владе која, како је оценио, није способна да води такву политику која би од Србије направила европско друштво.

       Лидер ЛДП-а је поновио да ће његова партија инсистирати на сазивању седнице парламентарног одбора за унутрашње послове, на којој би се расправљало о побуни и незадовољству појединаца у полицији, формирању специјалних тимова, као и постојању тела које координира радом свих служби безбедности, потчињавајући их вољи једне партије, што је, како је приметио, преседан у организацији једне државе у Европи.

       - Став Европске комисије доживљавамо као пораз оних који воде земљу, с обзиром да је резултат њиховог рада директно супротан декларативним настојањима. Србија себи не може да дозволи ниједан изгбуљени секунд. За нас је неприхватљиво реаговање државе на поражавајући исход европских интеграција Србије. Чињеница да не добијамо датум преговора говори о губитку времена за друштво и грађане, који су претходно били осуђени на изгубљених 20 година. Време је ресурс који је свима дефицит, посебно нама овде у Србији - рекао је Јовановић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

       Дезоријентисаност у којој се налази Србија директна је последица, приметио је Јовановић, неспособности и немоћи људи који воде земљу, и председника Николића, и премијера Дачића, првог потпредседника владе Вучића, министра Динкића и осталих лидера владајуће коалиције.

       - Ми немамо регуларно стање ни у једном сегменту живота. Имамо оспорену председницу Високог касационог суда, имамо Републичко тужилаштво које се налази под великим притисцима, имамо полицију на чијем се челу налази директор коме је истекао мандат пре две године, имамо министра одбране који се више бави полицијом него одбраном, имамо председника владе, који је и министар полиције, а нема времена ни за једно ни за друго. Имамо велику инфлацију, највећу стопу незапослености, најбржи раст јавног дуга и пред собом минско поље у које треба да уђемо тако што ће свако спасавати себе - казао је Јовановић.

       Лидер ЛДП је казао да то није начин на који Србија треба да живи и да ће ЛДП затражити седницу парламента на којој би се ставила тачка на Николићево тумарање, врло јасно рекло да Србија жели да буде европска земља и да не види себе раполућену између Истока и Запада.

       - То је витални интерес овог друштва. То ћемо остварити не тако што ћемо отићи у Брисел, него тако што ћемо овде изградити онај сyстем који ће решити читав низ нагомиланих и драматичних проблема. И проблем корупције, и проблем криминала, и неефикасног здравства, и неефикасног образовања, и поремећеног тржишта, и велике стопе незапослености - све су то последице погрешне полтике. Њу морамо да променимо, а не да је шминкамо. И то је оно на чему инсистирамо - поручио је Јовановић.

       Због свега тога, приметио је Јовановић, друштву је потребна озбиљна расправа о политици која се води у Србији.

       - Она нам је потребна како би се још једном ставила тачка на тумарање Србије. На Николићев наступ у Генералној скупштини Уједињених нација, његову констатацију да ми никуда не треба да журимо и на све оно што је обележило његову посету Риму. Политку коју он формулише видимо као најозбиљнију претњу виталним интересима сваког човека у Србији. Потребна је расправа о политици која се претворила у приватне ратове СПС-а и СНС-а, Дачића и Вучића, у лов на оне који су без заштите, како би се с тим пленом изашло пред понижени народ и тако нешто добило на изборима - рекао је Јовановић.

       Коментаришући рад првог потпредседника владе и министра одбране Александра Вучића Јовановић је приметио да је његова улога у организацији система безбедности врло опасна по Србију.

       - То је човек без икаквог искуства за управљање службама безбедности, а тако нешто ради. Он је правник, министар одбране, први потпредседник владе, председник партије и врло јасно је јуче као први потпредседник владе саопштио да је полиција незадовољна радом тужилаштва и рекао да се тражи смена специјалног тужиоца. Јасно је да његова партија врши притисак на председницу Касационог суда, јасно је да његова партија врши притисак на Републичко тужилаштво, јасно је да његова партија чизмом улази у простор у ком су до јуче људи радили свој посао у систему власти неких других партија. Ми нисмо били у власти ни до сада, нисмо ни данас, али ми не пада на памет да се повлачим пред тим што они раде. Пре 20 година су пописивали славе људима. Ни тада се нисам усагласио с њима, нисам сагласан ни данас. У међувремену је он препливао на обалу, у цивилизацију коју смо ми сачували од њега и његове политике и његових политичких партнера - рекао је Јовановић.

       - Да ли је европска Србија једини одговор на ендемску корупцију у земљи или је партијска чизма Дачића и Вучића у међусобном ципелању оно што ће учинити задовољним све оне који данас трпе због неодговорне политике која се у Србији води? Да ли Србија треба да има једну, две или три полиције, у зависности од партија које чине владајућу коалицију, или полицајци, тужиоци и судије имају право на рад независно од тога ко се у том тренутку налази на власти? Нема борбе против корупције ако се у њу иде тако што се унапред зна да ће се борити против оних који су до јуче били власт и која зависи од мотивације једног човека - приметио је он.

       (сајт ЛДП)

ЛДП је позната по изградњи криминалних институција, посебно оне у Шилеровој

 

ПРВА КОНТРА: СНС СЕ НИКАДА НИЈЕ И НЕЋЕ СЕ ПЛАШИТИ БАХАТОСТИ ЧЕДОМИРА ЈОВАНОВИЋА И ЛДП

  • Нимало није случајно то што ни ЛДП ни Чедомир Јовановић не смеју да изговоре имена тајкуна која нису испуштали из уста

       СРПСКА напредна странка сматра да највећу лакрдију у Србији представља позивање Либерално демократске партије на изградњу институција и правног поретка у Србији.

       Наиме, ЛДП је позната само по изградњи криминалних институција, посебно оне у Шилеровој, али нимало није случајно то што ни ЛДП ни Чедомир Јовановић не смеју да изговоре имена тајкуна која нису испуштали из уста.

       Питамо их: колико је њихово ћутање коштало, те које тајкуне данас заступају?

       Српска напредна странка никада се није и неће плашити бахатости Чедомира Јовановића и ЛДП-а, а изражавамо наду и уверење да ће јавност у Србији од Јовановића коначно добити одговор на питање које смо му управо поставили.

       (сајт СНС)

Не импресионира нас Вучићева бахатост

 

 

ДРУГИ УТУК ЛДП: ОПАСНО ЈЕ ОВО ШТО НОВА ВЛАСТ РАДИ ПОД ПЛАШТОМ ПРОМЕНА И НАВОДНЕ БОРБЕ ПРОТИВ КРИМИНАЛА

  • И даље инсистирамо да се одржи седница Одбора за унутрашње послове, да се ред врати у институције и да сачувамо земљу од катастрофе у којој политички моћници узимају закон у своје руке, прете и пресуђују у изјавама и интервјуима, гурајући земљу у хаос и самовољу
  • На вашару таштине Александра Вучића нећемо учествовати, али нећемо бити ни задивљена и уплашена публика

       ТРАГИЧНО је да упркос огромној моћи коју је за себе узео и којом се разметљиво хвали, први потпредседник Владе, министар одбране и командант свих тајних служби и даље мора да се представља као жртва преко страначких саопштења. Жао нам је што смо сувише озбиљни да бисмо пристали да ћутимо пред Вучићевим тирадама о животној мисији и улози Елиота Неса коју је сам себи доделио, мимо свих уставних, законских и цивилизацијских правила.

       Нема никакве потребе да се Вучић, маскиран у страначко саопштење, јавно пита како је нешто могуће. На располагању су му сви механизми државе, разобручена сила и страховлада коју покушава да заведе у земљи и кроз њих може одмах и до краја да разјасни све дилеме које евентуално има.

       И даље инсистирамо да се одржи седница Одбора за унутрашње послове, да се ред врати у институције и да сачувамо земљу од катастрофе у којој политички моћници узимају закон у своје руке, прете и пресуђују у изјавама и интервјуима, гурајући земљу у хаос и самовољу.

       Земљи је потребан ред и то је једини начин да сви схвате шта су стварне амбиције Вучићеве личне власти. Вучић и напредњаци, док у јавности руше и последње остатке правне државе, заправо на најбруталнији начин окупирају сваки сегмент државе, јавних и државних предузећа и институција, доводећи неуспешне, необразоване, неспособне и послушне кадрове који ће скупо коштати ионако угрожену Србију.

       На вашару таштине Александра Вучића нећемо учествовати, али нећемо бити ни задивљена и уплашена публика. Уместо тога, радићемо оно што се од ЛДП као озбиљне и реформске опозиције и очекује и наставити да показујемо колико је опасно оно што нова власт ради под плаштом промена и наводне борбе против криминала.

       (сајт ЛДП)

Зашто Јовановић више не сме да помене Мишковића и многе друге бизнисмене?

 

ДРУГА КОНТРА СНС: ИЗА СВАКОГ НАПАДА УСПЕШНОГ БИЗНИСМЕНА И ПРОПАЛОГ ПОЛИТИЧАРА ЈОВАНОВИЋА НА ВУЧИЋА...

  • Пропалом политичару Чедомиру Јовановићу боље би било да објасни јавности чијим и којим парама су приватизована „Фиделинка“ и још многа предузећа, уместо што покушава да држи лекције бољима од себе

       СРПСКА напредна странка констатује да иза сваког напада успешног бизнисмена и пропалог политичара Чедомира Јовановића на председника Српске напредне странке Александра Вучића стоји искључиво финансијски интерес и ништа више.

       Српска напредна странка пита Чедомира Јовановића зашто више не сме да помене имена Мирослава Мишковића и многих других српских бизнисмена?

       Тражимо да саопшти српској јавности: ко данас од тајкуна стоји иза њега, док напада председника српских напредњака. 

       Увредљив тон којим се Јовановић обраћа Вучићу показује да су његове тајкунске газде нервозне због истрага које се воде и не заслужују додатни коментар.

       Пропалом политичару Чедомиру Јовановићу боље би било да објасни јавности чијим и којим парама су приватизована „Фиделинка“ и још многа предузећа, уместо што покушава да држи лекције бољима од себе.

       (сајт СНС)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари