Пред Народном скупштином народ узвикује: „Издаја, издаја!“

ПОСЛАНИЦИ О „ПАРАФУ“ ОКРУЖЕНИ ЖАНДАРМЕРИЈОМ

И СА НАЈМАЊЕ 2000 ДЕМОНСТРАНАТА

 

  • На платоу испред националног парламента развијени транспаренти: „Ко изда Косово - издаће и Војводину“, „Бранимо Србију“, „Света земљо, мили роде, са вама смо до слободе“...
  • „Не дамо Косово“, „Мишеви, изађите“, „Изађите ако имате два мушка хормона...“

        ЗАСЕДАЊЕ Народне скупштине о бриселском „парафу“ Ивице Дачића почело је и траје - у окружењу око 2000 демонстраната који протестују против издаје Косова и Метохије.

       Учесници протеста су, заправо, спољни прстен око Скупштине, а унутрашњи чине припадници Жандармерије у пуној опреми који чувају посланике и Владин врх од незадовољства народа..

       Око Скупштине први су почели да се окупљају активисти Двери и Наши. Протест је бујао из минута у минут, а маса кличе: „Не дамо Косово“, „Мишеви, изађите“, „Изађите ако имате два мушка хормона...“, „Пацови“, „Усташе“ .

       Једини гласови у Скупштини који ће изнутра заступати оно што учесници протеста траже споља биће гласови посланика Демократске странке Србије, чија је делегација дошла да поздрави окупљене и да за медије да заједнички изјаву са представницима Двери.

ОБРАДОВИЋ: Скупштинска већина је формирана на изборној крађи

       - Циљ нам је био да приђемо Скупштини и да сваког посланика погледамо у очи пре него што уђе. Да их питамо да ли су спремни да на себе, своје име и своју породицу ставе љагу, али полиција нас је у томе спречила. Хтели смо да погледамо у очи сваког посланика кад буде изашао из своје скупе лимуизине и да га питамо: да ли је на страни Србије и Косова и Метохије или је на страни издаје и предаје Косова и Метохије. То демократско право нам је од стране полиције и владајућег режима угрожено - рекао је на почетку скупа члан Старешинства Двери Бошко Обрадовић, док се иза њега из стотина орило „Издаја, издаја“.

       „Скупштина нема право да расправља јер је садашњи сазив настао на ђурђевданској изборној крађи, кад је била покрадена изборна воља Србије да би могла да донесе „изјаву“ какву данас и планирају да донесу. Други разлог што немају право да одлучују јесте то што бриселски споразум крши Устав Србије и не видим како Народна скупштина сме да наставља то кршење Устава Србије и да учествује у његовом кршењу“, додао је Обрадовић и посебно поздравио посланике ДСС.

       Они ће данас, дубоко сам у то уверен, бити наш глас у овој окупираној Скупштини насталој на изборној крађи. Они ће изнутра говорити оно што ми сви заједно мислимо. А наше је да споља притискамо и да напољу покушамо да пресретнемо посланике.

ЈОВАНОВИЋ: Формирајмо најшири фронт за Србију

       После Обрадовића, окупљенима се обратио посланик ДСС Милош Јовановић, рекавши:

       - ДСС ће се борити свим снагама у Скупштини као једина парламентарна странка која је државотворна и којој је стало до Србије, али је сада најпреча и најхитнија потреба да се окупе све снаге, све политичке организације, јавне личности и интелектуалци у један широки фронт за Србију. Сви који се противе овој срамној и бедној издајничкој политици која се у континуитету проводи од 2008. године морају да стану у један широк фронт. То је данас важније од данашње скупштинске расправе, и то је можда понајвише наша одговорност из ДСС као једине парламентарне странке и једине странке која има човека који може сву ову енергију да обједини. Захваљујем се свима. Ми ћемо се борити до краја. Надам се да је ово тек почетак једне озбиљне борбе у којој ћемо преокренути ову изузетно тешку ситуацију.

       На платоу испред парламентарног Дома су развијени транспаренти: „Ко изда Косово - издаће и Војводину“, „Бранимо Србију“, „Света земљо, мили роде, са вама смо до слободе“...

       (следи наставак)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари