Дачић: Oве недеље о Косову

ПЛАН ДРЖАВНОГ РУКОВОДСТВА ЗА ЈУЖНУ СРПСКУ ПОКРАЈИНУ

         Председник Владе Србије Ивица Дачић најавио је данас да ће председник Србије Томислав Николић ове недеље упознати шефове опозиционих посланичких група са ситуацијом на Косову и Метохији и планом државног руководства како да се реши тај проблем.

        Дачић је новинарима рекао да ће се у процесу израде платформе за Косово и Метохију разговарати и са Србима из Покрајине и да ће саслушати сва релевантна мишљења.

        Дачић је рекао да је на синоћњем састанку државног врха и владајуће коалиције анализирано стање на административним прелазима, односно спроводјење споразума о интегрисаном управљању прелазима са Косовом, посебно када је реч о наплати царина и поштовању докумената издатих у Србији.

        Премијер је додао да је у Бриселу састанак радне групе о примени споразума на којем ће бити речи и о отклањању проблема везаних за наплату царине, односно одлагању тог питања до 10. јануара када ће се о томе наставити разговори.

         Говорећи о наставку европских интеграција Србије, Дачић је навео да је од кључне важности да се направе позитивни кораци у наредних шест месеци, јер би у супротном због неких процеса у Европи, а пре свега избора у Немачкој, то питање могло да буде одложено до 2014. године.

Izvor:Agencije

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари