Можда да, а можда и не

ПЛАТФОРМА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ ИДУЋЕ НЕДЕЉЕ У ПАРЛАМЕНТУ?

         Платформа за Косово и Метохију требало би следеће седмице да стигне у скупштину, где ће бити представљена шефовима посланичких група.

         Из посланичког клуба СНС-а је раније најављено да би то могло да се догоди сутра, али први потпредседник владе и шеф те странке Александар Вучић то не потврђује:

         "Не знам да ли ће бити у понедељак, али знам да ће председник (Томислав) Николић наредних дана разговарати и са шефовима посланичих група и да ће им то представити, а онда ћемо пред Скупштину ићи с принципима", изјавио је Вучић.

         Он је додао да је документ "прилично реалистичан".

         На питање како коментарише поруке из Демократске странке Србије да је платформа већ можда и закаснила, Вучић је одговорио да "мисли да је много тога што радимо око КиМ закаснило једно сто година".

         "Али, ако ћете кривицу за то да сваљујете на ову владу мислим да би било неозбиљно, нереално и нелогично", нагласио је Вучић.

         Шеф посланичке групе ДС Драгољуб Мићуновић такође каже да нема потврду када би састанак са шефовима посланичких група о платформи могао да буде идржан.

         "Читам у штампи да би могао бити одржан у понедељак или уторак", рекао је Мићуновић.

         Он је додао да нема информацију у којој ће форми платформа бити предочена шефовима посланичких група - да ли у писаној или усменој.

         Заменик шефа посланичког клуба напредњака Зоран Бабић најавио је прошле седмице да ће платформа о КиМ у понедељак, 17. децембра, бити представљена шефовима посланичких група у Скупштини Србије.

         Бабић је рекао да ће у понедељак председник парламента Небојша Стефановић одржати састанак са шефовима посланичких група и представиће им текст платформе.

         Председник парламента Небојша Стефановић је раније најавио да би платформа могла да се надје на дневном реду парламента до краја године.

         "Очекујем да се до краја године стекну услови за сазивање седнице парламента на којој ће се о платформи расправљати", рекао је Стефановић.

Извор: Агенције

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари