Трамп упозорио: Федералци се неће повући док Портланд не буде очишћен од анархиста

НАГЛАСИО ЈЕ ДА ЋЕ ЧЕКАТИ ДА „ПОСАО ЧИШЋЕЊА“ ОБАВИ ЛОКАЛНА ПОЛИЦИЈА

         ПРИПАДНИЦИ федералнихих снага безбедности, распоређени у Портланду у Орегону због протеста који су почели као противрасистички и још не јењавају, остаће у том граду све док се локална полиција не реши "анархиста и агитатора", изјавио је у петак председник Доналд Трамп.

       "Снаге унутрашње безбедности САД неће напустити Портланд све док локална полиција не очисти град од анархиста и агитатора", поручио је Трамп на Твитеру.

       Шерифска служба САД  одлучила је прошле седмице да пошаље 100 заменика савезних шерифа како би оснажила снаге безбедности које чувају зграду Савезног суда у Портланду, али њиховим доласком протести организовани током два месеца у том великом граду на северозападу земље постали су још агресивнији.

       Бела кућа и власти Орегона су у среду договорили постепено повлачење савезних агената, али тачан датум није одређен, потврдила је гувернер те савезне државе Кејт Браун.

       Према том договору, локална полиција би требало да осигура ред и мир испред Савезног суда.

       Градоначелник Портланда Тед Вилер је изјавио да је полиција почела с евакуацијом делова центра града код суда како би се припремило повлачење савезних агената.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари