Пензионисани амерички генерал оптужио Трампа да је понизио САД и поделио нацију

 

ВИЛИЈАМ Х. МЕКРЕЈВЕН УСТАО У ОДБРАНУ БИВШЕГ ШЕФА CIA ЏОНА БРЕНАНА

* Шефу државе написао: „Бивши директор CIA Џон Бренан, коме сте одузели приступ тајним документима, један је од најбољих јавних службеника које сам икада упознао. Само је неколицина Американаца урадила више од Џона како би заштитила своју земљу

____________________________________________________________________________

         ПЕНЗИОНИСАНИ генерал америчке морнарице Вилијам Х. Мекрејвен, који је надгледао акцију америчких специјалаца који су убили Осаму бин Ладена, упутио је отворено писмо Доналду Трампу у коме му је поручио да је осрамотио Американце, понизио САД на светској сцени и поделио нацију.

         Мекрејвен је писмо Трампу упутио испровоциран његовом одлуком да некадашњем директору CIA Џону Бренану, који отворено критикује Трампа, одузме дозволу за приступ тајним документима, преноси The Washington Post.

         „Драги господине председниче, бивши директор CIA Џон Бренан, коме сте одузели приступ тајним документима, један је од најбољих јавних службеника које сам икада упознао. Само је неколицина Американаца урадила више од Џона како би заштитила своју земљу. Он је човек неупоредивог интегритета, чија искреност и карактер никада нису били доведени у питање, осим од стране оних који га не познају”, написао је Мекрејвен.

         Он је рекао и да би му била част да и њему одузме приступ тајним документима како би могао своје име да дода на листу мушкараца и жена који су иступили против Трампа.

         Како је рекао, и он је, попут многих Американаца, мислио да ће Трамп, када је постао председник прерасти у лидера каквог америчка нација заслужује.

         „Добар лидер се труди да подстиче најбоље у својој администрацији. Добар лидер даје пример који други треба да следе. Добар лидер увек ставља интересе других испред својих. Ваше лидерство, на жалост, показало је тако мало од тих вредности. Ви сте нас, вашим одлукама, осрамотили пред нашом децом, понизили на светској сцени и, што је најгоре, поделили нас као нацију”, поручио је Мекрејвен Трампу.

         Он је додао и да се Трамп вара ако мисли да ће „тактика из Макартијеве ере” сузбити гласове критике.

         „Критике ће се наставити док не постанете онакав председник за какав смо се надали да ћете бити”, рекао је Мекрејвен.

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари