Банде контролишу протесте против Трампа и делове градова САД, а њих – Демократска партија

АМЕРИЧКЕ ДЕМОКРАТЕ СЕ ВРАТИЛЕ СВОМ ОМИЉЕНОМ `СПОРТУ` - СИМБИОЗИ СА КРИМИНАЛОМ

* Насилни протести били су захватили 140 градова САД, а организоване криминалне групе су имале или још имају контролу над појединим окрузима и читавим градовима

* Наоружани криминалци и разбојници у више америчких градова чак  "патролирају" улицама, пљачкају и нападају становнике. Полиција им се склања с пута. Локалне власти - ако представљају америчку Демократску партију - отворено бране своје гангстере

* У Милвокију је 25. јуна – у по бела дана - упуцан црначки политички активиста Бернел Тремел. Био је омиљен, али је био Трампов присталица који се није либио да изјави: „Обама за нас (црнце) ништа није учинио!“

* Остаје да се види: да ли ће гангстерски ратови по америчким градовима прерасти у ширу грађанску конфронтацију

____________________________________________________________________

       ВАЖНУ улогу у насилним демонстрацијама које се `ваљају` не само великим америчким градовима играју локалне банде.

       Насилни протести били су захватили 140 градова САД, а организоване криминалне групе су имале или још имају контролу над појединим окрузима и читавим градовима.

       Што вероватно још важније - све што чине – има политичко покриће и подршку.

       Оружаних сукоба, тешких злочина, убистава, погрома и пљачки у Сједињеним Државама више је него икада последњих деценија.

        Наоружани криминалци и разбојници у више америчких градова "патролирају" улицама, пљачкају и нападају становнике. Полиција им се склања с пута. Локалне власти - ако представљају америчку Демократску партију - отворено бране своје гангстере.

       Вашингтон има право да интервенише само ако оно што се у неком граду дешава може да оквалификује као „побуна“. А такву оцену мора дати локална полиција која се често на то не усуђује јер зависи од локалне (демократске) власти.

       То се догодило у Портланду где су демонстранти запалили зграду федералног суда и нападали полицијске станице...

       Доналд Трамп је у Портланд послао федералне агенте безбедности, али су их градоначелник и гувернер државе Орегон назвали „окупаторима“.

       Слично је и у Сијетлу где су градоначелницу од анархиста одбранили грађани.

       Трамп шаље „федералце“ у оквиру шире операције назване „Легенда“. По младом црнцу, фактички дечаку Легенди Талиферу, који је убијен у јуну у Канзасу за време нереда под слоганом "Црни животи су важни".     

       У Милвокију је 25. јуна – у по бела дана - упуцан црначки политички активиста Бернел Тремел. Био је омиљен, али је био Трампов присталица који се није либио да изјави: „Обама за нас (црнце) ништа није учинио!“

       Данас су центре великих градова, у којима власт држе демократе, практично окупирали криминалци.

       Број оружаних пљачки у њима порастао је 280 одсто у односу на претходну годину.

       Лидер по броју пљачки је Апер Ист Сиде - "златна миља" Њујорка који је пребивалиште филмских звезда и олигархије, традиционалних гласача Демократске партије.    

       Број пуцњава са рањеним и убијеним удвостручио се у јулу.

       У Цицерону, предграђу Чикага, локалне власти су чак дозволиле представницима латиноамеричких криминалних банди да „патролирају“ улицама.

       Чикаго се данас - под демократским градоначелником Рамом Емануелом - не разликује се много од Чикага 1930-их, када су градом фактички управљали Ал Капоне и његова браћа. И тада су градску власт држале демократе којима није сметало да их отворено подржавају разбојници.

       Демократска партија САД током читавог 20. века - посебно у великим градовима - имала је стабилне пословне везе са мафијашким клановима. Данас се та традиција оживљава.

       Остаје једино да се види: да ли ће гангстерски ратови по америчким градовима прерасти у ширу грађанску конфронтацију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари