Бајден на врх војне пирамиде САД доводи црнца – екс-генерала Лојда Остина

ЗА ЊЕГА СУ ЛОБИРАЛИ И ЦРНЦИ КОНГРЕСМЕНИ ИЗ РЕДОВА ДЕМОКРАТСКЕ ПАРТИЈЕ

* Дипломирао у Вест Поинту, а  пословну администрацију магистрирао на Универзитету Вебстер. Завршио је и војно-командни и штапски  Ратни колеџ америчке војске и био први црни генерал у историји САД који је командовао дивизијом током борбе

* Остин је 2010. постао заповедник америчких снага у Ираку и био је одговоран за постепено повлачење трупа из те земље. У децембру 2011. именован је за заменика команданта Копнене војске, а 2013-2016. био је на челу Централне команде САД (CENTCOM). Разрадио је план напада на сиријски град Рака

* Након пензионисања 2016. године, ушао је у одбор директора великог произвођача оружја Raitheon специјализованог за ПВО и противтенковске системе, али се сматра да је „танак у политици“

_______________________________________________________

         ГЕНЕРАЛ у резерви Лојд Остин кандидат је Џоа Бајдена за шефа Пентагона.

         Ако прође законску процедуру у Сенату САД, Остин ће бити први црнац (Афроамериканац) на врху америчке војне пирамиде.

         Остин има 67 година и генерал је са четири звездице. Служио је у Сједињеним Америчким Државама и Немачкој, радио је у Здруженом штабу Сједињених Држава, командовао је дивизијом и до 2006. године стигао до чина генерал-потпуковник.

         Остин је 2010. постао заповедник америчких снага у Ираку и био је одговоран за постепено повлачење трупа из те земље.

         У децембру 2011. именован је за заменика команданта Копнене војске, а 2013-2016. био је на челу Централне команде САД (CENTCOM).

         Након пензионисања 2016. године, ушао је у одбор директора великог произвођача оружја Raitheon специјализованог за ПВО и противтенковске системе.

         Бајден са Остином испуњава обећање да да ће формирати најшароликију америчку владу по критеријуму „раса, боја коже и пол“.

         Да се Бајденова коцкица заустави на Остину утицали су црнци међу конгресменима-демократама. Указали су му, поред осталог, и да 43 одсто састава  оружаних снага САД чине националне мањине, а да командне положаје углавном држе белци.

         Остин је дипломирао у Вест Поинту, а  пословну администрацију је магистрирао на Универзитету Вебстер.

         Завршио је и војно-командни и штапски  Ратни колеџ америчке војске.

         Остин је и први црни генерал у историји САД који је командовао дивизијом током борбе.

          CENTCOM одговara за планирање операција и управљање америчким снагама у случају непријатељстава на Блиском истоку, у источној Африци и у централним регионима Азијe.

         Учествовао је у изради плана за напад на сиријски град Рака који су Американци и њихови савезници разорили као Стаљинград.

         Многи сматрају да је Остин танак у политици.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари