Америчка ратна морнарица добила наредбу да се држи агресивније према Русији и Кини

САД ЋЕ – ДА БИ САЧУВАЛЕ НАДМОЋ – ИЗГРАДИТИ ЦЕЛУ ФЛОТУ МАЊИХ И БЕСПИЛОТНИХ БРОДОВА

* The Guardian објавио из извештаја команде америчких маринаца, ратне флоте и обалске страже САД: „У случају рата, и Кина и Русија вероватно ће покушати да прве запоседну територију која буде повод сукоба: пре него што Сједињене Државе и наши савезници буду могли да ефикасно одговоре

________________________________________________________

       АМЕРИЧКА ратна морнарица добила је наредбу да се против Русије и Кине држи „агресивније стратегије“.

       Лондонски дневни лист The Guardian ово је објавио, позивајући се на извештај команде америчких маринаца, ратне флоте и обалске страже САД.

       У том извештају се указује да су Москва и Пекинг постали „главни супарници“ Вашингтона, а да Кина представља и „најозбиљнију дугорочну стратешку претњу“.

       У истом документу се наглашава:

       „Наше поморске снаге, распоређене широм света, свакодневно су у контакту са кинеским и руским ратним бродовима и авионима... У случају рата, и Кина и Русија вероватно ће покушати да прве запоседну територију која буде повод сукоба: пре него што Сједињене Државе и наши савезници буду могли да ефикасно одговоре“.

       Зато Вашингтон - да би САД „сачувале стратешку надмоћ“ - планира да модернизује своје поморске снаге и да их ојача мањим и покретљивијим бродовима, укаључујући оне којима ће се  даљински управљати.

       Русија је више пута саопштила да нема  агресивне планове против Сједињених Држава и других западних земаља.

      

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари