У продаји роман Била Клинтона и Џејмса Петерсона „Председник је нестао”

НЕСТАО КАД ЈЕ ПОКУШАО ДА СПРЕЧИ „АПОКАЛИТИЧНИ САЈБЕР НАПАД”

  • Петерсон је вешт писац, а муж Хилари Клинтон му је помогао писцу да исприча читаоцима како изгледа бити у “кризној соби” Беле куће, или како изгледа када се даје извештај о могућем терористичком нападу, или како је могуће изаћи, а да то нико не примети

         СИЖЕ романа “Председник је нестао” (The President Is Missing) бившег америчког председника Била Клинтона и писца Џејмса Петерсона званично је измишљена, али аутори истичу да би могла да се догоди.

          Роман на 500 страница, који ће бити у продаји од понедељка, говори о председнику који је нестао у покушају да спречи апокалиптични сајбер-напад.

          АП наводи да је Петерсон међу најпопуларнијим светским писцима фикције, а да роман карактерише вешта нарација, с кратким поглављима и драматичним преокретима.

          Клинтон, новајлија у писању романа, аутор је мемоара “Мој живот” (My Life).

          Бивши председник је помогао писцу да исприча читаоцима како изгледа бити у “кризној соби” Беле куће, или како изгледа када се даје извештај о могућем терористичком нападу, или како је могуће изаћи, а да то нико не примети.

          “Џејмс је хтео да то буде аутентично”, испричао је недавно Клинтон. “То значи: Прво, физички опис амбијента треба да буде аутентичан; Друго, процедуре треба да буду аутентичне, а односи председника, особља и светских лидера и све остало треба да ствара осећај стварног, чак и како ради Тајна служба”.

          Ретки су председници САД који су се опробали романом. Френклин Рузвелт је имао идеју за роман “Председникова завера” (The President's Mystery Plot), што је на крају постало серија трилера неколико аутора.

          Килнтон и Патерсон су недавно, најављујући роман у њујоршком хотелу “Риц-Карлтон”, рекли да свега неколико дела разних жанрова заиста тачно приказује живот председника САД и политичку културу Вашингтона: “Advise and Consent”, “The West Wing”, “Madam Secretary”, “Veep”, “Scandal” и “House of Cards”.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари