„Рат” између рођака Мајкла Џексона и његовог менаџера Тома Р. Тома

Рођаци поп-звезде преко суда траже да менаџер надокнади новац због «несавесно склопљених послова»

* Приход од имања Хејвенхарст (Hayvenhurst) у предграђу Лос Анђелосана - на коме је рођен Џексон - прошле године је износио више од 310 милиона долара што је омогућило да се исплате дугови рођака покојног «краља поп-музике». На 15 одсто суме претендује бивши менаџер певача који је непосредно учествовао у његовим финансијским пословима

* Адвокати који представљају интересе рођака Џексона, оптужили су Тома да је вршио притисак на Мајкла да у последљим годинама живота потпише уговоре под неповољним условима. Низ штетних послова, сматрају адвокати, омогућили су адвокату да «напуни своје џепове», док су поједини делови Џексонове имовине заувек изгубљени

         АДВОКАТИ који представљају интересе рођака умрлог певача Мајкла Џексона припремили су контратужбу против бившег менаџера «поп-краља» Тома Р. Тома (Tohme R. Tohme) који добија део профита од имања Џексона и проценте од комерцијалних пројеката који су везани за делатност прерано преминулог певача, објавио је амерички лист Daily News.

         Приход од имања Хејвенхарст (Hayvenhurst) у предграђу Лос Анђелосана - на коме је рођен Мајкл Џексон - прошле године је износио више од 310 милиона долара што је омогућило да се исплате дугови рођака покојног «краља поп-музике». На 15 одсто суме претендује бивши менаџер певача који је непосредно учествовао у његовим финансијским пословима.

         Адвокати који представљају интересе рођака Џексона, оптужили су Тома да је вршио притисак на Мајкла Џексона да у последљим годинама живота потпише уговоре под неповољним условима. Низ штетних послова, сматрају адвокати, омогућили су адвокату да «напуни своје џепове», док су поједини делови Џексонове имовине заувек изгубљени.

         Детаљи ових уговора се не саопштавају. Познато је само да се део њих односи на финансирања дугова за ранч «Неверланд», посебно да су Тому била намењена 2,4 милиона за дуг која је уплатио певач.

         У тужби против Тома Р. Тома се захтева враћање изгубњеног новца због «несавесно склопљених послова» бившег менаџера. Адвокати истичу да `бивши менаџер` нема никакве везе са пословаима родног имања и да у вези са тим не може да претендује на било какав новац везан за ово имање.

         «Сматрамо да ће чињенице показати да су захтеви господина Тома неосновани» - цитира агенција Асошијејтед прес речи правника имања Хејвенхерст Хауарда Вајтсмана.

         Адвокати бившег Џексоновог представника, као стране у спору, тврде да је Том радио пожртвовано и да је изградио «финансијску и каријерну стратегију која је обезбеђивала стабилност за Мајкла Џексона и његову децу». Осим тога, у тужби против Тома Р. Тома се указује да је он вратио имању Џексона 5,5 милиона долара у јулу 2009. године, месец дана након смрти певача.

         Бивши менаџер такође претендује на део прихода од меморијалног музичко-документарног филма "This Is It" који се појавио након смрти Мајкла Џексона.

         Мајкл Џексон је из финансијских разлога био принуђен да прода свој познати бајковити ранч «Неверланд» 2008. године. Упркос томе што је сматрао да му је «Неверланд» једини прави дом.

         Подсетимо да је Мајкл Џексон умро након што му је лични лекар, Конрад Мареј, дао прекомерну дозу препарата пропофол који је у садејству са другим препаратима, посебно психоактивним супстанцама, био узрок смрти певача. Лекара, који је негиорао своју кривицу, порота је прогласила кривим. Осуђен је на 4 године затвора.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари