Ћиро Блажевић попут Додика тврди – да је Сарајево Техеран

ДРУГИ ПИШУ: POSKOK.info, портал за друштвену деконтаминацију, Херцеговина

Познати тренер Дневном Авазу изјавио да је у Ирану исто као у БиХ, а да су Бошњаци као Иранци

* Значи, бх Хрвати и Срби морали би се припазити. Можда и добре Бошње, исто као и Иранци, граде нуклеарну бомбу а онда се јао нама кад Церић и Златко потпале белај петарду

*  Успоредба Сарајева са Техераном права је увреда иранском главном граду. Наиме, Сарајево својим менталним, духовним, и задњим архитектонским подвизима, све више је двојник Исламабада

* С обзиром на Ћирину вишеструко доказану способност метаморфозе, неће бити никакво чудо ако постане и тренер репрезентације Србије! Већ га видим као највећег Србина. Јер, тамо гдје је Ћиро тренер он мора бити бар дупло већи домољуб од самих припадника тог народа

* Тој могућности Ћиро је већ поставио камен темељац док је још био у БиХ изјавивши: “Додик је мој пријатељ.” Ако има Бога, слиједи трећа срећа. Са српским националним шалом око врата слиједи изјава у његовом познатом стилу како је он као мало дијете проходао уз Жикино коло

Пише: Crovata l  posavski-obzor.info

        У ЗАДЊЕМ interviewu Дневном Авазу, Ћиро Блажевић тврди како је у Ирану исто као у БиХ, или точније, Сарајево је као Техеран а Бошњаци као Иранци. Машала балунмераклија.

        С обзиром да се због истих Додикових изјава бошњачка елита и патриотска раја љуте до небеса за очекивати је исту реакцију и кад је у питању Ћиро. Успут је сунетским Бошњацима подметнуо шиитски милозвук езана и љепоту клањања као и исти менталитет.

        Значи, бх Хрвати и Срби морали би се припазити. Можда и добре Бошње, исто као и Иранци, граде нуклеарну бомбу а онда се јао нама кад Церић и Златко потпале белај петарду.
На питање Дневног Аваза „Па како Вам је у Ирану?“ Ћиро је одговорио:

        „Прелијепо. Имам љубав на свакој страни. Људи ме воле као у Сарајеву. Иста је то раја, исти менталитет. Исто се клања, исто се хоџа чује...“

        Очито Ћиро није упућен да су Иранци шиити а Бошње сунити. Због дијаметрално другачијег приступа исламу љубав змеђу шиита и сунита вишеструко надмашује ону која се ваља међу завађена три бх народа.

        Поред протестних приопћења бошњачких политичара и друге елите, затим разних удруга уплаканих нена, очекује се и хутба ајатолаха Церића који је од улоге хоџе емигрирао у пресс службу великобошњачких шовиниста.

        На страну чињеница што је, за сваког објективног, успоредба Сарајева са Техераном права увреда иранском главном граду. Наиме, Сарајево својим менталним, духовним, и задњим архитектонским подвизима, све више је двојник Исламабада.

        Прије неких мјесец дана на питање новинара о тренутној политичкој кризи у односима Ирана и САД, те шпекулацијама да би Сједињене Државе могле војно интервенирати због кризе око Хормушког тјеснаца и иранског нуклеарног програма, Ћиро је изјавио:

        „Нико нема право напасти ирански народ, па ни Америка. Иранци, тај фини, поштени, радишни, пријатељски народ, одакле и ја вучем коријене, има право на слободу, има право штитити своје богатство…

        Ко се усуди напасти Иран, имат ће против себе највећу војску.  Милиони младих Иранаца спремни су бранити своју земљу. И ја сам спреман стати у прву борбену линију за Иранце, за Ахмединеџада. Иначе, Ахмединеџад је попут мене, храбар и одлучан. “

        Е сад. Након ове изјављене љубави према Ахединеџаду, који САД назива сотоном и пријети им одсијецањем империјалистичке руке, било би интересантно доживјети какву би љубав Ћиро изјавио Американцима ако га Бекхам  из Los Angeles Galaxy замоли за тренерски ангажман у Америци?

        Након осамостаљења Хрватске Ћиро је Туђману свако јутро везао пертле на ципелама и увјераво јавност како је већи Хрват и од краља Звонимира.

        Након што је постао тренер ногометне репрезентације Бошњакистана његова  прса су поплавила од силног ударања при доказивању својег Босанства?!

        Нарочито након нереда у Широком Бријегу гдје је у потпуности стао на страну сарајевских навијача, иначе великобошњачких шовиниста, који себе исправно идентифицирају и називају „Хорде зла“. Неуморно је истицао како је он Босанац.

        Тко шиша краља Звонимира и његово претходно изјављено хрватство. Сјетио се Ћиро да је рођен у Травнику, а очито зна и он, чим си рођен у БиХ можеш бити само Босанац.

        Док је радио као млад тренер у Швицарској, од које је добио и држављанство, као на производној траци текле су његове изјаве о љубави према CH, и његовој оданости ка њој, као јединој правој домовини.

        Прије тридесетак година као тренер ногометног клуба Приштина био је већи Албанац и од самог Скендер Бега, док је данас већи Иранац од ајатолаха Хомеинија.

        Чак је, како сам каже, спреман и погинути у борби за иранске ајатолахе што није био случај у вријеме домовинског рата у Хрватској. Ћирине изјаве и дјеловање нуде јасну рентгенску слику његовог карактерног дефицита који је из опортунистичких побуда  изузетно национално промискуитетан  и због тога мијењањем тренеске клупе он мијења и своја крвна зрнца.

        С обзиром на Ћирину вишеструко доказану способност метаморфозе, неће бити никакво чудо ако постане и тренер репрезентације Србије! Већ га видим као највећег Србина.

        Јер тамо гдје је Ћиро тренер он мора бити бар дупло већи домољуб од самих припадника тог народа. Тој могућности Ћиро је већ поставио камен темељац док је још био у БиХ изјавивши: “Додик је мој пријатељ.” Ако има Бога, слиједи трећа срећа. Са српским националним шалом око врата слиједи изјава у његовом познатом стилу како је он као мало дијете проходао уз Жикино коло?!

        Ћиро може бити уважаван због тренерских резултата али када је у питању његов карактер и упитни национални понос, цар је остао срамотно гол.

        Ћиро, хвала за треће мјесто у Француској а због свега осталог од тебе су поштење и савјест давно дигли руке.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари