Новости: Туча са Ердогановим обезбеђењем на сарајевском аеродрому режирана и против Додика

СВЕ СМИШЉЕНО У ОБА УЗ ПОМОЋ ДВЕ ЗАПАДНЕ АМБАСАДЕ И ТУРСКИХ БИЗНИСМЕНА ИЗ „ХИЗМЕТА“

Осман Мехмедагић

* „Добродошлицом Ердогану руководио шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица, бивши ратни телохранитељ Алије Изетбеговића. О акцији није био обавештен ни директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, будући да су у њој учествовали искључиво гранични полицајци из реда бошњачког народа

________________________________________________________________

         СКАНДАЛ приликом доласка турског председника Реџепа Тајипа Ердоана на сарајевском аеродрому када је дошло до туче његовог обезбеђења са припадницима Граничне полиције БиХ режиран је у Обавештајно-безбедносној агенцији БиХ (ОБА), пишу "Вечерње новости", позивајући се на стране дипломатске изворе у Сарајеву.

         Лист пише да је све смишљено у ОБА уз помоћ безбедњака из две амбасаде и финансијску помоћ неколико турских бизнисмена, припадника организације "Хизмет" одбјеглог турског имама Фетулаха Гулена које потражује Турска, јер, према Ердогановим речима, припадају терористичкој организацији ФЕТО.

         Како се наводи, овом "добродошлицом" за Ердогана руководио је шеф ОБА Осман Мехмедагић Осмица, бивши ратни телохранитељ Алије Изетбеговића.

         О акцији није био обавештен ни директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић, будући да су у њој учествовали искључиво гранични полицајци из реда бошњачког народа.  

         "ОБА је осмислила и да у ову причу буде убачен Милорад Додик, који нема никакве одговорности у вези са гуленовцима у БиХ, да би га тако дискредитовали код западне међународне јавности, а са друге стране поставили и као мету пред гуленисте", рекли су извори листа.

         "Вечерње новости" наводе и да је ОБА одмах након састанка чланова Председништава БиХ са Ердоганом, посредством појединих портала које финансира и уређује, пласирала лажну вест да је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик обећао Ердогану да ће се потрудити да Турској што прије буде изручено осам сарадника "Хизмета" који живе у БиХ.

         Лист наводи и да је ОБА, на наговор безбедњака из две западне амбасаде у Сарајеву, објавила "преко својих новинара" да би "удовољавањем Ердогановим захтевима власти у БиХ ризиковале да угрозе сарадњу са западним савезницима који не подржавају захтеве Турске за депортацију Гуленових присталица".

         (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари