Генерал Дикић: Катнић и Чађеновић тајно су ме 23 пута саслушавали и мучили

ОДБИО ДА ЛАЖНО ОПТУЖИ МАНДИЋА И КНЕЖЕВИЋА И „РУСКЕ ДРЖАВЉАНЕ“   

Братислав Дикић

* Пред судијама Апелационог суда рекао и да му је нуђено да потпише да је знао за „државни удар“ и оружје. Казао је и да му је нуђено да добије 15 месеци затвора и да потпише споразум о признању кривице

______________________________________________________________________

       БИВШИ командант Жандармерије Србије Братислав Дикић оптужио је главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и специјалног тужиоца Сашу Чађеновића да су га 23 пута тајно из Спужа водили на саслушање да даје изјаве.

       Он је данас пред судијама Апелационог суда тврдио и да је "тортура вршена" над њим.

       Казао је и да су му нуђене паре да оптужи Милана Кнежевића и Андрију Мандића и Демократски фронт.

       Тврди и да је добио папир да га потпише "да је знао за државни удар, да је знао за оружје, да је знао да су руски држављани умијешани, као и да је узео од Саше Синђелића 15.000 еура".

       Дикић је казао да је све то одбио.

       Казао је да му је нуђено да добије 15 мјесеци затвора и да потпише споразум о признању кривице.

       Сједница Апелационог суда је прекинута док се не одлучи о предлозима адвоката одбране да се све снима аудио и видео.

       У Апелационом суду се разматрају жалбе на пресуду у случају "државни удар" у којем су Мандић и Кнежевић, те група србијанских и руских држављана осуђени на скоро 70 година затвора због наводног покушаја пуча на дан прошлих парламентарних избора 2016. године.

       Виши суд је првостепену пресуду донио 9. маја прошле године, а процес пред Апелационим судом је одлаган због епидемије коронавируса.

       Према првостепеној пресуди, оптужени Руси Едуард Шишмаков и Владимир Попов терете се да су током 2016. у Црној Гори, Србији и Републици Српској формирали криминалну организацију која је планирала да се на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године, сукоби са црногорском полицијом и насилно заузме Скупштину Црне Горе, те отме или убије тадашњег премијера Мила Ђукановића.

Адвокати одбране

       За кривична дјела стварање криминалне организације и покушај тероризма Шишмаков је осуђен на 15 година затвора, а Попов на 12.

       Због наводног чланства у овој организацији лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су на по пет година затвора.

       Дикић је добио осам година, а још двојица држављана Србије - Предраг Богићевић и Немања Ристић - по седам.

       Бранка Милић је осуђена на три године затвора, али је у међувремену побјегла у амбасаду Србије у Подгорици гдје се крије већ годинама.

       Драган Максић добио је годину и девет мјесеци, док су Србољуб Ђорђевић и Милан Душић осуђени на по годину и по а Кристина Христић условно на двије године.

       Суђење у овом случају директно је преношено преко телевизије а обиљежио га је свједок – сарадник Саша Синђелић који је оптужио окривљене за учешће у покушају пуча што је преломно утицало на суд да их осуди.

       Синђелић је касније у више наврата мијењао своју причу у гостовањима на телевизији и разним снимцима који су објављени на интернету, али то није утицало на коначну пресуду.

       https://www.vijesti.me/vijesti/crna-hronika/467061/dikic-katnic-i-cadjen...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари