Ево који ће све споразуми и меморандуми бити потписани за време Путинове посете

БИЋЕ ПОТПИСАН И СПОРАЗУМ О КОРИШЋЕЊУ АТОМСКЕ ЕНЕРГИЈЕ У МИРНЕ СВРХЕ

* Између руске компаније "Силовије машини" и "Електропривреде Србије" биће потписан и споразум о сарадњи у реновирању ради повећања капацитета хидроелектране "Ђердап 2"

______________________________________________________________________________

          ТОКОМ радне посете председника Русије Владимира Путина Србији биће потписан читав низ важних споразума и меморандума о разумевању, као и план консултација Министарстава спољних послова Русије и Србије за 2019/2020. годину, које ће парафирати министри Сергеј Лавров и Ивица Дачић.

          То сазнаје Спутњик, а међу важнијим споразумима је и онај који се односи на коришћење атомске енергије у мирне сврхе, а парафираће га генерални директор "Росатома" Алексеј Лихачов и министар задужен за иновације у Влади Србије Ненад Поповић.

          Планирано је и да Поповић потпише и меморандум о разумевању о руско-српској сарадњи у области развоја дигиталних технологија, као и меморандум о руско-српској сарадњи у области развоја иновација у сектору електричне енергије.

          Важан је и меморандум о разумевању о руско-српској сарадњи у области истраживања и коришћења космичког простора у мирне сврхе, а парафираће га генерални директор "Росксмоса" Дмитриј Рогозин и министар Ненад Поповић.

          Истовремено, биће потписан и споразум о сарадњи у реновирању с повећањем капацитета хидроелектране "Ђердап 2", између компанија "Силовије машини" и "Електропривреде Србије", као и меморандум о руско-српској сарадњи у сектору електричне енергије.

          Министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров и министар економије Србије Горан Кнежевић потписаће меморандум о међусобном разумевању између два министарства у вези са локализацијом индустријских производа на територији Србије уз учешће руских компанија.

          У области инфраструктуре генерални директор "Руских жељезница" Олег Белозјоров и заменица предсједника владе и министарка за инфраструктуру Србије Зорана Михајловић потписаће меморандум између отвореног акционарског друштва "Руске жељезнице" и Републике Србије о заједничкој реализацији пројеката текућег сервисирања објеката железничке инфраструктуре на територији Републике Србије.

          Министри рада двију земаља Максим Топилин и Зоран Ђорђевић потписаће административни споразум о социјалном осигурању, протокол о размени ратификационих повеља о ступању на снагу Споразума између Русије и Србије о социјалном осигурању, као и меморандум о међусобном разумевању о сарадњи у области социјалне заштите.

          Важни споразуми биће потписани и са компанијом НИС, између осталог, меморандум о стратешкој сарадњи између Московског државног института за међународне односе МИП-а Русије, меморандум о стратешкој сарадњи змеђу Руског државног универзитета за нафту и гас и НИС, као и сличан меморандум са санктпетербуршким рударским универзитетом.

           (Спутњик)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари