Зна власт како да сви Срби постану Бранковићи

ШТО ЈЕ „ЕВРОПСКИЈА“ - СРБИЈА ПОПУШТА ПРЕД СТРАНЦИМА СВЕ ВИШЕ И СВЕ ЛАКШЕ

 • Зар се наш неуморни премијер толико изморио на мењању свести лудих Срба да је и он - полу... променио свест. Свакако нешто није у реду. Или је у току нови државни удар? Или је настављен стари? Све у свему, државна политика је ударена. Откуд нова провала „тешких речи“? Куда иде овај брод?
 • Досадашњи амерички амбасадор Кирби ипак се није нервирао. Зар не ради Зоран Бабић на „реформи политичког система“? Јесте, ми имамо наш Устав и можемо, пошто је наш, да радимо с њим шта нам је воља. Знаће већ Маја Гојковић, Јовичић, Марјан Ристичевић и све те патриоте и експерти шта треба. Мало мућкамо, па тај бућкуриш бацимо пред храбре лавове у Народној скупштини - и излетеће Косово из Устава, све са оним ЗСО
 • Дакле: неће то бити премијерова (само)воља, него воља народа - да се отарасимо тог камена око врата. И неће жиг Вука Бранковића пасти на (пре)јака плећа Александра Вучића, него ће сви Срби постати Бранковићи. Тако се то ради у „колонијалним демократијама“. Ни Михаил Таљ не би тако одиграо „жртву“ фигуре
 • Угаони камен актуелне државне политике Србије је да су сви Вучићеви пријатељи неприкривено непријатељи српског народа. Или, бар тога што тај народ види као свој интерес. А агенције јављају да је Вучић и даље најпопуларнији политичар у Србији. Популарнији чак и од NATO                    
 • Ништа не може зауставити СНС-овску Србију да сања свој „европски сан“. Некад су били тако далеко, а сад су Једно: Марјан Ристичевић, романијски војвода Тома, експертски ум Синише Малог и Чеда без „Фиделинке“. Сви стали у један кошмарни сан
Пише: Слободан РЕЉИЋ
 

        ЕВРОПСКА унија, пред крај лета Господњег 2015, заиста се показала милостивом према свом пивотмену у Србији. Замислите, нису премијеру прво тутнули Поглавље 35 на сто, него Поглавље 32. И премијер је био доброчинив. Није својим „пријатељима“ бацио у лице јаку мисао да „Србија никад неће признати Косово“, него је дипломатски најавио да ће Поглавље 35 бити преговарано до краја.

        Крај је, што се тиче Александра Вучића, 2019.

        У Европској унији таквог „оптимизма“ нема. Ни за лек.

        Јоханес Хан, човек плаћен да буде оптимиста у вези са ширењем уморне Уније (комесар је за проширење које је, иначе, заустављено на бар пет година), рече: „Oво jе почетак трке, а то може да буде jедна дивна трка“. Звучи као да ће нам лично залудни Хан организовати рекреативни маратон: трчи ко колико може, а победници су сви. Кад год стигну. Чак и ако дођу кад организатори однесу ону скаламерију на којој пише „циљ“.

        Али, док се у Бриселу нико не изјашњава о даљини циља, знано је да се, како је рекао овлашћени Немац, „преговори воде у складу са заједничким оквиром који смо унутар ЕУ утврдили и на који је Србија пристала“. Оквир предвиђа да поглавље 35, и поглавља 23 и 24 која се односе на владавину права, због значаја, буду отворена на самом почетку. И, дао је образложење: „Треба да буде усвојен правно обавезујући споразум о пуној нормализацији односа између Србије и Косова“.

        Немац који је ово исприповедао Србљима је Аксел Дитман, овлашћени представник немачке државе у Београду. Пошто наш премијер, по разглашеном признању, више слуша Немце него свој народ, онда изгледаше да је пут Вучићеве владе јасан да јаснији не може бити.

        Иде се, дакле, са предајом Косова, као и досад. Као од првих „тешких преговора“, кад је премијер спавао као испосник на бриселском поду. Два корака напред, па корак и по напред, а хватамо залет за тражена два корака... Наравно, „ми“ - премијер, Мали, Ђурић, Дачић - ћемо се стално борити колико год можемо, да се после не би из кладионица жалили да је „борба за Косово“ намештена. И тако све европскија Србија даје све више. Континуитет који се држи.

        И да нема оног Аљбина Куртија, можда би се све могло завршити до Ђурђевдана, па да се и премијер мало одмори, али не треба претеривати са оптимизмом. Тог храброг момка као да су направили КОС и УДБА заједно. Стално убацује клипове у точкове и сузавац у оно што се зове парламент у Приштини, те кочи процес који све нас води у рај - у ЕУ. Нема разумевања ни за фер понуду из Београда да су у кафићу „Панда“, у ствари, Срби правили „косовске Маркале“. Нема доказа, али постоји човек - (нај)први међу нама - који то и без доказа зна.

        С времена на време се и застиди што је и сâм учествовао у тој власти. Али Курти ни да чује.

        И кад се још јавио неизбежни Мирослав Лајчак, који би пре пристајао Немачкој него Словачкој, изгледало је да су границе европске Србије исцртане. „Познајем добро Србију и знам да је на добром путу зато што има владу која је показала не само на речима да је за њу европска интеграција приоритет“. Пре и Србије! И додаде „да је нормализација односа нужна пошто ЕУ не жели да увози билатералне спорове нових чланица“. Јасно, брате.

        Шта би се друго могло и очекивати од Србије какву Лајчак познаје.

        Али, не лези враже. Познајеш добро Србију, Мирославе? Да видимо. Организује се прослава СНС-овог „остварења европског сна“ у музеју „покретних слика“ у Београду и дође све што држи до Европе онако као што одавно Европа не држи до себе и - надахнути премијер баца написани говор, а онда показује својим пријатељима Немцима „шипак“. Немачки амбасадор је човек необуздане маште. Што је Немцу мило, то му се и снило. Признање!? „То нико није поменуо и то нигде не пише. То треба јасно рећи грађанима. Писало је у неким нацртима, али у овоме га нема“, рече премијер за Б92.

        Шта знају Немци шта је документ!? Зна наш премијер, чим се евакуисао из Брисела, да ће бити притисака, „али наше је да на одговоран начин радимо“. А то, наравно, значи као што сви у Србији знају - да не слушамо Немце. И ево га човек као трансформерс у часу постаје прави српски премијер: „Имамо ми наш Устав!“

        Вучић говори као Владимир Владимирович! Шта би са мајчицом Ангелом? И шта је, бре, ово? Да СНС није преузео програм Двери? Или је ово цитат из баш тог дана објављеног писма Ненада Поповића, председникa СНП, немачком амбасадору, па је то неко подметнуо премијеру?

        Ма, неће ваљда бити да се и неуморни премијер толико изморио на мењању свести лудих Срба, па је и он - полу... променио свест.

        Ту свакако нешто није у реду. Или је у току нови државни удар? Или је настављен стари?

        Све у свему, државна политика је ударена. Откуд оваква провала „тешких речи“? Куда иде овај брод?

        Сазнали смо то у року од 24 сата: „У преговорима Србије са Европском унијом нема скривених агенди“, рече амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби слободном „Куриру“.

        „У досадашњим разговорима увек је било речи о нормализацији односа између Србије и Косова“. Амин! Тако каже наш гувернер из сенке.

        Уосталом, пише у званичном документу: „EUROPEAN UNION COMMON POSITION, Chapter 35: Other Issues Item 1: Normalisation of relations between Serbia and Kosovo“.

        Шта је Србија за Унију? Држава! Шта је Косово за ЕУ? Држава! Амин! Али хвала и добром премијеру што „тешке одлуке“ даје на кашичицу.

        И, чујте, Срби! Као што и сами, и сви, знате - једино понеки СНС-овац који се држи великомисли Небојше Стефановића као пијан плота не прихвата - то је само нова премијерова надахнута варијација на тему „Европска унија нема алтернативу“. Низ нових пируета. Да је његово стратешко опредељење „Европа или смрт“, он ће то колико сутра да објасни „надлежним местима“. А Зорана Михајловић ће отићи за њим и ауторитативно то оверити.

        Амбасадор Кирби се зато ни не нервира. Није ово први пут. И, зар не ради Зоран Бабић на „реформи политичког система“? Јесте, ми имамо наш Устав и можемо, пошто је наш, да радимо с њим шта нам је воља. Знаће већ Маја Гојковић, Јовичић, Марјан Ристичевић и све те патриоте и експерти шта треба.

        Мало мућкамо, па тај бућкуриш бацимо пред храбре лавове у Народној скупштини - и излетеће Косово из Устава, све са оним ЗСО.

        И, ето, неће то бити премијерова (само)воља, него воља народа - да се отарасимо тог камена око врата. И неће жиг Вука Бранковића пасти на (пре)јака плећа Александра Вучића, него ће сви Срби постати Бранковићи. Тако се то ради у „колонијалним демократијама“. И Аксел Дитман ће се ударити прстом у чело: какав генијалан потез! Ни Михаил Таљ не би тако одиграо „жртву“ фигуре.

        Када ће коначно да упамте: угаони камен актуелне државне политике Србије је да су сви Вучићеви пријатељи неприкривено непријатељи српског народа. Или, бар тога што тај народ види као свој интерес. А агенције јављају да је Вучић и даље најпопуларнији политичар у Србији.

        Популарнији од NATO-а.

        Зато је логично што је претходни компрадорски поглавица Борис Тадић љубоморан, па вели „да ће за комплетан (евро)процес бити потребно најмање осам година“. Зна Боки. Јер, кад год је он одредио датум уласка Србије у ЕУ, то се показало тачним колико и велика пророчанства о пропасти света.

        Што се тиче нашег премијера, он ће се и даље доследно држати свог плана на путу у ЕУ, а бићемо примљени кад будемо примљени. Вероватно по остварењу премијерове прогнозе „кад ће Србима бити боље“. То је досад увек било „следеће године“. А „следећих година“ нестати не може. Једино ако буде нуклеарни рат.

        Али, ни то не може зауставити СНС-овску Србију да сања свој „европски сан“, сада кад се, како је признао Чеда Јовановић, после двадесет година и његов сан испунио.

        Некад су били тако далеко, а сад су Једно. Марјан Ристичевић, романијски војвода Тома, експертски ум Синише Малог и Чеда без „Фиделинке“. Сви стали у један кошмарни сан. Који би се, логично, у „срећној 2016.“ могао проширити на „дисциплиновање“ Републике Српске.

        Ћамил Дураковић, „начелник опћине Сребреница“, већ верује да је „реално да Сребреница постане дистрикт - питаћемо Вучића да нам помогне у томе“. Тријумф „политике стабилности у региону“!

        То начелнику опћине досад не би пало на ум да пита ни Чеду Јовановића.

        Геополитика број 94, јануар 2016.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

micky's picture
micky (није потврђен) 16:53 05.02.2016.

 • +1
Voting is closed.

Srbija mora da pocne sa fizickom likvidacijom okupatora, pljackasa i njihovih gaulajtera. Jedino tako cemo se osloboditi. Sloboda ne dolazi sama od sebe nego se za nju mora boriti. Ponekad i oruzjem. Problem je sto se gola govna, pacovi, pljackasi i lopovi, lazovi i picajzle toliko nakotilo da "smaknuti" jednog ne znaci nista. Mora se na vise nisaniti. I ostaje nada da ce preostali da se razbeze i drzave "dobrotvora"...

У Р О Ш's picture
У Р О Ш (није потврђен) 16:26 13.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

НАТО у Србији добио дипломатски имунитет,ЕВО НА ШТА СЕ СРБИЈА ОБАВЕЗАЛА СКУПШТИНА СРБИЈЕ РАТИФИКОВАЛА ЈЕ ЈУЧЕ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА НАТО који предвиђа слободу кретања и имунитет свим припадницима НАТО. Споразум Србије и НАТО о сарадњи у области логистичке подршке предвиђа слободу кретања и дипломатски имунитет свим припадницима НАТО у нашој земљи, као и привилегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији. Такође им омогућава да с нашом војском размењују поверљиве информације и опрему. Пропис широко отвара врата за још чвршћу сарадњу Србије и НАТО, односно Алијансине Организације за подршку и набавку (НСПО) и Агенције за подршку и набавку (НСПА). Припадници ових тела НАТО и њихова возила имаће, како се наводи, “право неопходног слободног пролаза и приступа кроз читаву Србију” . Наглашено је и да се особљу НАТО на њихов захтев мора одобрити приступ свим државним и приватним објектима у којима се ради, укључујући и оне у којима се обављају испитивања и пробе. Целокупно особље уживаће дипломатски имунитет и биће ослобођено плаћања пореза, царина, ПДВ, моћи ће да увози опрему и уговара набавку робе, услуга и грађевинске радове – без икаквих оптерећења. Тачније, неће имати никакве намете. Србија се још у марту прошле године Индивидуалним партнерским акционим планом (ИПАП) обавезала да омогући НАТО војницима слободан транзит кроз Србију, да користе нашу војну инфраструктуру и буду заштићени посебним статусом док бораве на нашој територији. ИПАП, између осталог, подразумева потписивање СОФА споразума којим се регулише прелазак границе и ниво имунитета за припаднике Алијансе док пролазе кроз Србију или бораве у њој, као и приступ војним објектима. Србија се такође обавезала и да регионални центар за обуку “Југ”, код Бујановца, буде отворен за све земље чланице НАТО, да постепено усклађује своје прописе у области одбране са ЕУ, уништава вишкове наоружања. ЈУЧЕ ЈЕ ВУЧИЋ ПОТПИСО КАПИТУЛАЦИЈУ А 1999 године СМО ИШЛИ НА РЕФЕРЕНДУМ И ОДЛУЧИЈО ЈЕ НАРОД ДА НЕ ПРИХВАТАМО НАТО ТРУПЕ НА СРПСКОЈ ЗЕМЉИ И ЗАТО СМО БОМБАРДОВАНИ У ЧИЈЕ ИМЕ И КОЈЕ ДОЗВОЛИО ОВИМ И ЗДАЈНИЦИМА ДА ПОТПИШУ КАПИТУЛАЦИЈУ И ПРЕДАЈУ НАТО СНАГАМА ЦЕЛУ СРБИЈУ.

СВРЉИГ's picture
СВРЉИГ (није потврђен) 20:41 15.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

Шеф одборничке групе социјалиста: „Не отимајте се око примања К у р ц а “ погледајте - https:// www.youtube.com/watch?v=28t_eZmywXo

UROS's picture
UROS (није потврђен) 04:15 17.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

Skandal nad skandalima: Vučić otcepio Kosovo! (VIDEO)
U razgovorima sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, srpski premijer predstavio je mapu Srbije bez južne pokrajine! P O G L E D A J T E - (VIDEO) - https://www.youtube.com/watch?v=G3gS0mP78TQ - I dok je mapa Austrije svima dobro poznata, od Srbije je otcepljena njena južna pokrajina Kosovo i Metohija.Šta to, dakle, zna srpski premijer, a ne znamo mi? I zašto nas o tome ne obavesti?

Konačno, odgovor možda možemo naslutiti u nastupu Kurca, koji je posle Beograda obišao Prištinu, gde je najavio prijateljski meč između njegove Austrije i Kosova.

UROS's picture
UROS (није потврђен) 04:15 17.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

Skandal nad skandalima: Vučić otcepio Kosovo! (VIDEO)
U razgovorima sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, srpski premijer predstavio je mapu Srbije bez južne pokrajine! P O G L E D A J T E - (VIDEO) - https://www.youtube.com/watch?v=G3gS0mP78TQ - I dok je mapa Austrije svima dobro poznata, od Srbije je otcepljena njena južna pokrajina Kosovo i Metohija.Šta to, dakle, zna srpski premijer, a ne znamo mi? I zašto nas o tome ne obavesti?

Konačno, odgovor možda možemo naslutiti u nastupu Kurca, koji je posle Beograda obišao Prištinu, gde je najavio prijateljski meč između njegove Austrije i Kosova.

UROS's picture
UROS (није потврђен) 04:16 17.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

Skandal nad skandalima: Vučić otcepio Kosovo! (VIDEO)
U razgovorima sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, srpski premijer predstavio je mapu Srbije bez južne pokrajine! P O G L E D A J T E - (VIDEO) - https://www.youtube.com/watch?v=G3gS0mP78TQ - I dok je mapa Austrije svima dobro poznata, od Srbije je otcepljena njena južna pokrajina Kosovo i Metohija.Šta to, dakle, zna srpski premijer, a ne znamo mi? I zašto nas o tome ne obavesti?

Konačno, odgovor možda možemo naslutiti u nastupu Kurca, koji je posle Beograda obišao Prištinu, gde je najavio prijateljski meč između njegove Austrije i Kosova.

UROS's picture
UROS (није потврђен) 23:58 17.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

NORVEŠKI OFICIR OTKRIO ISTINU I ZAPREPASTIO SVE: Neću da ćutim, teroristički napad na Srbe u Livadicama organizovali su Amerikanci! (ISPOVEST) Naredbu da se krater zatrpa izdali su oficiri Kfora.

Norveškog oficira i novinara, Kristijana Kaša, napad je potresao do krajnjih granica. Ne želeći da se odmah prepusti sudu uglavnom je u sebi vodio dilemu o „časnom“ učešću Norveške sa 18 drugih zemalja u bombardovanju Srbije i preuzimanju pune odgovornosti za bezbednost u pokrajini. Ostaci autobusa i ljudskih tela polako su postajali argumenti koji su Kristijana razuveravali u ono što je mislio da zna i da je ispravno. Na kraju ga je obuzeo užas zbog udela koji je sam imao u tome učestvujući vojno u okupaciji pokrajine… Sve što je mogao da kaže bilo je „Srbijo, izvini“. Pokrenuo je internet stranu na kojoj je prikazivao užase i laži kojima se zapad koristio protiv Srba, postao je jedan od najaktivnijih svedoka srpskog stradanja. O tome govori za KM Novine.

„Naravno, bio sam oficir na Kosovu, a ne novinar kao što sam mislio. Činjenica da nisam bio nezavisni novinar je nešto čega sam bio veoma svestan, kao i to da nisam zastupao svoje mišljenje. To je takođe bio faktor za odsustvo neophodne kritičke distance prema tome kako moja organizacija obavlja svoju misiju. I tako sam branio NATO bombardovanje Jugoslavije, a krivicu za bombardovanje pripisivao isključivo Slobodanu Miloševiću“ kaže Kristijan o prvoj fazi i naivnom učešću u okupacionoj misiji NATO-a.

„Kada neko kaže da sam radio kao novinar u sastavu Kfora, ja protestujem. Ne može jedna osoba da bude novinar i istovremeno predstavlja KFOR i NATO. Kada se osvrnem na izjave koje sam pripremao kao predstavnik za štampu, vidim da su bile suviše optimistične ali moj posao je bio da situaciju predstavim u najpozitivnijem svetlu. Ni na koji način nije prijatno kada se osvrnem na svoje izjave iz vremena dok sam bio oficir NATO-a, ali mislim da je važno da sam napravio prvi korak da se lično izvinim. Tek onda Srbi, Albanci i drugi mogu žale za greškama koje su napravili“ nedvosmislen je bivši oficir NATO-a koga je srpski narod razumeo i prihvatio kao svog.

„Što se mene tiče, voleo bih da nisma bio toliko optimističan o mogućnostima funkcionalnog multietničkog društva na Kosovu i Metohiji“ kaže on iz ugla nekoga ko je kroz miris krvi shvatio da užas nije na suprotnoj strani protiv koje se bori.

„Sasvim sigurno, 16. februar 2001. je bio jedan od najdramatičnijih dana u mom životu. Albanski teroristi su čekali sa improvizovanom eksplozivnom napravom van Podujeva na prelazu sa pokrajinom kod Merdare iz centralne Srbije. Bomba je ubila 12-toro ljudi, uključujući i malog Danila koji je imao 2 godine, zajedno sa oba roditelja. Ja sam stigao na mesto napada sat i po posle eksplozije.

Postoje pouzdani dokazi koji ukazuju na odgovornost za zločin pripada Ejupiju koji je bio vođa terorista koji su čekali pored puta. Takođe postoje pouzdani dokazi koji ukazuju da je Ejupi bio sredstvo CIA-e da destabilizuju Srbiju, takođe i posle pada Slobodana Miloševića.

Ejupi je kasnije osuđen na 40 godina zatvora, ali je ubrzo pušten na slobodu zbog „nedostatka dokaza“. Ali onda je takođe radio za CIA i uspeo da „pobegne“ iz američke vojne baze Bondstil… Ejupi je zbog ovoga veliki heroj kod Albanaca na Kosovu i Metohiji, tako oni nastavljaju da narastaju u svom nacionalizmu. To je bio dan kada sam počeo da se pitam da li smo uradili pravu stvar kada smo otišli ​​u rat protiv Jugoslavije.

livadice1Prve tri tri fotografije su moje , a ostali su iz istrage. Zahvaljujući Gorici Šćepanović (koja se i sama nalazila u autobusu u trenutku napada) mogu da ih prikažem. Ali upozorenje: Ove slike su veoma potresne. Nemojte ih otvoriti ako niste spremni za to. I nemojmo nikada zaboraviti žrtve i nikada odustati od borbe za pravdu.

U terorističkom napadu na autobus u Livadicama kod Podujeva stradali su:

1. Nenad Stojanović (rođen 7. jula 1943.) Niš,

2. Milinko Kragović (rođen 5. januara 1943.),

3. Lazar Milikić (rođen 19. juna 1936) Lipljan,

4. Dragan Vukotić (rođen 2. novembra 1954.) Kosovo Polje,

5. Snežana Čokić Vukotić (rođena 16. februara 1975.) Lipljan,

6. Danilo Čokić (rođen 1999. ’02.), imao je dve godine, sin Dragana Vukotića i Snežane Čokić Vukotić. (Napomena: majka Danila Čokića bila je u poodmaklom periodu trudnoće i uskoro su očekivali prinovu što broj žrtava podiže na 13. a ovo uglavnom niko ne pominje),

7. Slobodana Jovanić, možda Slobodan, 1970-08-12, iz Kraljeva

8. Mirjana Dragović (rođena 12. januara, 1981.) Laplje Selo

9. Sunčica Pejčić, (rođena 14. januara, 1972.) Priština,

10. Tihomir Stojković (rođen 18. januara 1969.) Kosovska Kamenica

11. Živana Tokić, (rođena 5. maja 1948.), Skulanevo, centralno Kosovo, upokojila se 10 kasnije od posledica zadobijenih povreda,

12. N. Tokić, Živanin suprug. Upokojio se dva meseca kasnije od rana zadobijenih u ovom terorističkom napadu.

Kristijan smatra da je napad na autobuse Niš – ekspresa takođe važan da se razume širi kontekst u kome su se NATO, Kfor i međunarodna zajednica rukovodili. „Posebno američke obaveštajne službe su aktivno koristile šiptarske naoružane grupe da destabilizuju demokratski izabranu vladu u Beogradu, čak i posle pada Miloševića“ tvrdi Kristijan.

U tekstu koji je ranije pisao „SAD destabilizuju Srbiju albanskom gerilom“, daje mnogo detalja o tome.

„Nakon što su KFOR i takozvana Međunarodna zajednica preuzeli kontrolu nad Kosovom i Metohijom 12. juna 1999. godine, dozvoljeno nam je da podržavamo albansku gerilu, zovite ih teroristima ako želite, da destabilizuju Srbiju. U ovom članku, ja vas vodim na putovanje kroz moja lična iskustava i susrete kao novinar sa ovim pobunjenicima“ kaže Kristijan.

Osim što njegovo iskustvo, svedočenje i borba predstavljaju odličan trag i dokaz o vremenu koje svi polako zaboravljamo i koje će postati objekt konstrukcije iz nekadašnjih zabeležaka, koje mogu biti „mnogo optimističnije“ nego što je to stvarnost bila, ono što Kristijan beleži predstavlja jedan od retkih krunskih dokaza umešanosti SAD i njihovih saveznika agresora, protiv Srbije. To u potpunosti objašnjava da su teror i progon sprovodili Šiptari najčešće uz punu američku logistiku pa čak i na inicijativu. Upravo zato nema ni jednog kažnjenog teroriste zbog zločina nad Srbima koje su oni počinili.

Takođe, saznanja ukazuju na direktnu destabilizaciju i uništenje srpske države kao bilo kakvog relevantnog političkog subjekta. A u takvim pohodima žrtve, uglavnom srpske, nisu ni slučajne ni nepoželjne. Strahom, očajanjem, nepravdom i poniženjem treba uništiti svaki otpor i od naroda-žrtve načiniti podanika koji će takvim položajem čak biti srećan. To, kao što vidimo ovih dana, uspeva u krugovima od strane Zapada kontrolisanih političara i vlastodržaca ali narod se ne miri sa svojim žrtvama i ovako grubo masakriranim sunarodnicima samo zato jer su Srbi čija smrt treba da oslabi i druge Srbe.

Žrtve čijeg se stradanja sećamo na današnji dan, sasvim sigurno su u dobrom broju pred Gospodom i molitvenici za svoj narod. Kao i drugi pravedno stradali, i današnjih 13 duša čeka na pravdu i trenutak da se narod ohrabri, urazumi i pokrene na povraćanje svoje zemlje i svog dostojanstva.

Nadajmo se samo da nam za to ne trebaju nove, nevine žrtve.

VETERAN's picture
VETERAN (није потврђен) 03:42 30.03.2016.

 • +0
Voting is closed.

SRPSKI VETERANI SE OKUPLJAJU I UPOZORAVAJU: Srbijo, sledi nam građanski rat! (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=U7iMUKCY0VI

Slavica's picture
Slavica (није потврђен) 18:27 16.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

Ovim izdajnicima u parlementu nije narod Srbije dao mandat da potpisu okupaciju drzave . Uradili su to na svoju cast i obraz, kojih vise nemaju. Zna se sta im sleduje.

VUCIC IZDAJNIK's picture
VUCIC IZDAJNIK (није потврђен) 01:32 19.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

Z A S T O - ZVIŽDIM - VIDEO KOJI CE OBORITI -ALEKSANDRA VUCICA - SA - VLASTI

- V I D E O - https://www.youtube.com/watch?v=8SL-RHKXjwA - Razlozi zbog kojih Srbija treba da zviždi Aleksandru Vučiću,Tomislavu Nikoliću i svim političarima u Srbiji! Svako ko je na vlasti mora biti odgovoran za svoj narod! Mora ga čuvati,braniti,voleti i napraviti sistem u kojem će se razvijati i država i nacija! Vučić je već godinama na vlasti i nije učinio ništa korisno za normalan narod,već je narodu samo gore sa njim i za celokupno stanje u državi on mora biti odgovoran kao neko ko je molio i kukao da se glasa za njega da bi nam navodno svima bilo bolje.Rezultati i jezive posledice njegovog rada (ne rada) su navedene u klipu! Nemoguće je navesti baš sve razloge i staviti ih u jedan video,jer ih ima verovatno na hiljade ali zato ostavljajte u komentarima sve ono što mislite da ne valja u državi i argumentovano navedite krivce za to! Moramo sami sebe podsećati na istinu!

АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ's picture
АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ (није потврђен) 09:36 20.02.2016.

 • +0
Voting is closed.

ДАНАС ВЕЛИКИ АНТИ-НАТО ПРОТЕСТ: Србија устаје против споразума са НАТО алијансом,БЕОГРАД – Данас испред зграде Председништва на Андрићевом венцу у Београду, у 13 часова, почеће велики анти-НАТО протест. - На протест су позвале готово све опозиционе снаге ПАТРИОТСКОГ БЛОКА, а очекује се присуство великог броја људи.

Подсећамо, Скупштина Србије је усвојила одлуку о потписивању новог споразума са НАТО алијансом, а председник Србије, Томислав Николић, потписао је Закон о потврђивању споразума између Србије и НАТО-а.

Опозиција овај споразум означава као велеиздају, Вучић и Николић тврде да споразум никако не нарушава интересе Србије и војну неутралност Србије.

Санчо Панса's picture
Санчо Панса (није потврђен) 16:55 05.02.2016.

 • +26
Voting is closed.

Nema ništa od šuplje priče i ulaska u EU, ni od nezavisnog Kosova, pa još o ulasku u UN i slično!
Rusi su u žestokoj ofanzivi, i Vučiću i njegovom nadređenima, anglosaksoncima, je jasno da se stvari mijenjaju i da je cirkus završen!

Naša vlast zna, i jasno im je, da nema više prostora za dalju izdaju nacionalnoh interesa, jer to nema više nikakvog smisla...Rusi su tu na vratima i ljuti ko' risevi!!!

Predstavnici Srba iz SNS, shvataju, ako nastane anarhija - nakon saznanja o izdaji nacionalnih interesa slijedi pakao za izdajnike otadžbine i njohve saradnike...

otac Tamantije's picture
otac Tamantije (није потврђен) 17:18 05.02.2016.

 • +18
Voting is closed.

Tako je...sve je ovo igra i odugovlacenje vremena!!Ja vjerujem da su braca Rusi rekli..odugovlacite da mi zavfsimo par stvarcica!!Zapadni "Psi rata" njuskaju okolo ali posto je sve dobro pobibereno..malo su u nedoumici sta da urade!!!Gubi se trag!!!

Kosta's picture
Kosta (није потврђен) 18:20 05.02.2016.

 • +17
Voting is closed.

Treba svi da se zavrinemo šta nas čeka sa ovakvom politikom koju vodi Alek?
Gde će nas odvesti bude li on još neko vreme kormilar?

Nagrabusili smo svi (baš me briga što će i on nagrabusiti)!

Zapadnjak's picture
Zapadnjak (није потврђен) 19:16 05.02.2016.

 • +11
Voting is closed.

Sve ja to razumem gospodine Reljiću,i otpor prema politici,i opravdani odijum prema NATo paktu,kojega je pre svih trebala ba bojkotuje firma za koju,kako se čini vi lobirate,smatrao sam da ste vi iznad toga,da ste uspeli da se odvojite od likova Tadića,Pajtića i nemoguće odbojnog i ljigavog Šutanovca.Dobro,likovi i nisu bitni,bitna je njihova pogrešna o do zla Boga izdajnička "politika",ustvari samo paravan za izvršavanje Američkih interesa.Eto tu i takvu mantru poturate tom jadnom premijeru,nije jasno zašto mu ne ponudite pomoć,zašto ne izađete sa konstruktivnim idejama,pa ako i to u...e,e pa onda drvlje i kamenje.Ovako ostaje taj utisak ponavljanja već viđenog scenarija rušenja premijera a u korist džabalebaroša i secikesa.ono što je simptomatično je gosp. reljiću a za razliku od kojekakvih piskarala,to je da vas narod sluša i čita,nikako nemojte to zaboraviti.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 21:39 05.02.2016.

 • +16
Voting is closed.

Jadni mali premijer. Šmrc.

uros's picture
uros (није потврђен) 01:11 06.02.2016.

 • +15
Voting is closed.

Урнебесан лапсус: Шеф одборничке групе социјалиста: „Не отимајте се око примања К у р ц а “ погледајте - https:// www.youtube.com/watch?v=28t_eZmywXo

uros's picture
uros (није потврђен) 14:22 06.02.2016.

 • +12
Voting is closed.

Шешељ лично захтева од својих чланова прикључење шиптарском систему на КиМ!

Оно што је до не тако давно било незамисливо, постаје реалност. Радикали траже од својих чланова са КиМ да учествују на шиптарским изборима - лично Шешељ, путем спикерфона, издао иницијативу!

Радикали траже од својих одборника са КиМ да учествују на шиптарским изборима - лично Шешељ, путем спикерфона, издао иницијативу!

По саопштењу за јавност које су данас проследила медијима два удружења из са КиМ, тврди се да је председница извршног одбора Српске радикалне странке Вјерица Радета у разговорима са најодговорнијим људима своје странке, захтевала да они на пролеће наредне 2016. године, када Атифете Јахјага буде расписала локалне и парламентарне изборе, на те изборе морају да изађу и то под именом Група грађана - Српски радикали како би били испоштовани сви закони такозване, лажне творевине шиптарских сепаратиста!

Саопштење шокантне садржине преносимо у целини:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Састанак председнице извршног одбора Српске радикалне странке Вјерице Радете са члановима општинских и окружних одбора широм Косова и Метохије показује неки чудан политички обрт када је у питању политичко деловање Српске радикалне странке на Косову и Метохији.

Наиме, у разговорима са најодговорнијим људима своје странке Вјерица Радета је захтевала да они на пролеће наредне 2016. године, када Атифете Јахјага буде расписала локалне и парламентарне изборе, на те изборе морају да изађу.

Пошто Српска радикална странка као ни остале политичке странке из Београда, Шиптари из Приштине нису регистровали Вјерица Радета им је саветовала да они изађу на изборе под именом Група грађана - Српски радикали. Сви присутни на састанку енергично су одбацили њен предлог изузев председника општинског одбора Вучитрна из села Гојбуље.

Председница извршног одбора је онда контактирала председника странке др Војислава Шешеља па је он путем сипекрфона издао директиву да се на шиптарске изборе који ће бити одржани на пролеће 2016. године мора изаћи.

Друштво српско-словенске солидраности „Григорије Степанович Шчербина“ као и покрет грађана „Стара Србија“ подсећају грађане да је од 1999. године до сада став Српске радикалне старанке би да се бојкотују избори које организују окупатори. Челници и чланови ове странке тако су бојкотовали све УНМИК-ове изборе до 2008. године као и изборе које је после 2008. године организовала сепаратистичка власт у Приштини. Овај коперниковски политички обрт изненађује Србе на Косову и Метохији имајући у виду да су чланови и симпатизери ове странке заједно са осталим националним странкама били заговорници изузетно успешног бојкота 2013. године које је расписала председница самопроглашене "републике Косово" Атифете Јахјага а које је здушно и жестоко подржао ондашњи први потпредседник а садашњи председник Владе Александар Вучић. Због апсолутно успешног бојкота избора 03. новебра 2013. године Александар Вучић је затражио од НАТО пакта дозволу да уђе са својим безбедоносним снагама на Косово и Метхију, где би се задржао око 45 минута а за то време би дисциплоновао непослушне Србе у јужној српској покрајини.

Многи се питају шта се то у ове две године изменило да од става тврдог бојкота Српска радикална странка постане заговорник сепаратистичких избора на Косову и Метохији.

Иначе чланови Српске радикалне странке 2013. године нису изборе бојкотовали по личном нахођењу него зато што су уважавали став председника своје странке.

У овој нашој косовско-метохијској недођији једино што радује јесте да су сви челници општинских и окружних одбора и после обраћања председника своје странке да се на сепартистичке изборе мора изаћи задржали свој став да те изборе треба бојкотовати изузев поменутог председника општинског одбора Српске радикалне странке из Вучитрна.

Друштво српско-словенске солидарности „Григорије Степанович Шчербина“ и покрет грађана „Стара Србија“ из Грачанице још једном подсећају грађане Србије да су Шиптари више од десет година бојкотовали све изборе које је Република Србија организовала у периоду од 1987. до 1999. године на основу препоруке земаља Запада. Србија неће и не може задржати Косово и Метохију ако Срби својим изласком легитимишу изборе сепаратистичке власти у Приштини.

У Косовској Митровици
20.11.2015. године

Друштво српско-словенске
солидарности Покрет грађана
Косова и Метохије
“Григорије Степанович Шчербина”,
председник Момир Касаловић

К. М. “Стара Србија” - Грачаница
председник Златибор Ђорђевић

Eu Hidra's picture
Eu Hidra (није потврђен) 19:00 07.02.2016.

 • +8
Voting is closed.

Što volim ove Srbe kad tako lako kleknu!

A.S.'s picture
A.S. (није потврђен) 15:20 10.03.2016.

 • +0
Voting is closed.

Ako su svi kosovski zevetnici poginuli braneci srpstvo, sa Brankovicem smo onda nastavali zivot kao izdajnici.Danasnja Srbija je drzava kojom vladaju slabi,pokvareni i skloni izdaji.

Додај коментар