Шта је то кад Америка тражи од Приштине да укине антисрпске таксе, а она одбија послушност?

ДОГОВОР И НОВА ПОДВАЛА, НАРАВНО, БОГАТА ЈЕ ТА ЊИХОВА ЗАЈЕДНИЧКА ЗБИРКА

* Не може Приштина  да истовремено одбија – без последица по себе - и такве захтеве Брисела. Биће да се ради о њиховом скривеном договору којим се маскирају тајне радње против Србије

* Енвер Хоџај је обнародовао формирање пакта против Србије у којем би биле Хрватска, Црна Гора и Македонија. Историја показује да су такви пактови за гужву, прецизније преведено – за рат! Али, Срби су у критичким данима говорили – боље рат него пакт! Зато су много ратовали, али нису хтели у пакт. Ни сада неће

_________________________________________________________________________

         Пише: Раде БРАЈОВИЋ

      ТОЛИКО  су, међусобним поверењем и јединственом блискошћу, везани Албанци са Косова и Метохије и они из Албаније са западним силницимада чак употребљавају речи које  као да немају примарно значење!

         Како, на пример, објаснити чињеницу да лидери ЕУ, па и они из САД, изјаве да Албанци морају да укину своју одлуку о сто посто повећању такса за српску робу, намењену Космету, чак и  лекове и храну, а да приштински прваци не мрдну прстом, одбијају да укину намете и инсистирају на својим условима који не моу да се прихвазе...

             А, шта би друго учинио Београд него одбио услов – да прво прихвати независност лажне албанске државе и то - на историјској српској територији.

         Ређали су се и други услови, сви смишљени да појачају притиске на косметске Србе, као и на целу Србију. Посебну и ширу пажњу изазвао је услов који је изрекао замњник премијера пришинске владе, Ернесто Хоџај, који је загребачком “Вечерњем листу” рекао да ће се формирати балкански антисрпски пакт у који ће ући  Хрватска, Македонија и Црна Гора, а та дружина би приморала Србију – да у свему попусти!

 

          Другим речима - пакт се, историја каже, формира не за дружбу, већ за гужву, прецизније преведено – за рат! Али, како су Срби, у критичким данима говорили – боље рат него пакт! Зато су много ратовали, али нису хтели у пакт. Ни сада неће.

         Неће ни уречени чланови овог пакта, што је потврђено изјавама политиких врхова Црне Горе и Македоније.

          Ако се могу и морају ослободити терета антисрпског пакта, изрежираног у шиптарском врху, вероватно уз знање западних силника, не може се ниједна од тих пакт-земаља ослободити одговорности за антисрпску политику према Косову и Метохији.

         Посебно је под теретом Србији најближа Црна Гора чији су потези најтеже оптеретили свеколику везаност за Србе и Србију – довољно је само подсетити да је Подгорица признала независност лажне шиптарске државе, а и потом учествовала у свим антисрпским потезима западног света, па и покушаја увлачења њиховог Косова у Интерпол.

           Они који, и под теретон емоција, покушавају да сазнају “тајне” црногорског антисрпског понашања, које већ доживљава вишегодишњи континуитет, не могу а да садашње стање не извуку из једносмерног понашања црногорског руководства које тражи свој политички израз који није слика расположења црногорског народа. Баш то ће се показати тачним, кад се, ако се, почне да примењује старошиптарска пројекција успостављања “велике Албаније”, чије границе би, можда, захватиле и Тузи, а из песама, бјелопавлићких, избациле Дукађин са црногорским војеводом, или Скадар са нашим борцима за Бардањол и Брдицу…

        Било, не повратило се, сем у песмама Бјелопавлића и других древних племена. Само да не буду – антисрпске. Јер, тада би биле и антицрногорске!

        Иако историја не може да одређује садашњост, још мање будућност - може, наравно, да утиче на оно што се збива и што следи – неизбрисиво је оно што се збивало и у односима Срба  Ццрногораца, али и оно што некима може да затвори очи.

         Посебно је важно оно што се данас збива, посебно да се спрече интриге против бртских веза и осећања наша два народа. Хоће, ето, да увере савременике да би Црна Гора ушла у неки  пакт који би се борио против Србије. Деманти црногорског руководства, према одјеку у медијима – као да се није чуо! Као и исти гест Македоније. А, све је измошљотина, и нова игра на стари начин…

         А, шта је то, како се зове – кад Америка затражи од  Приштине да укине таксе на српску робу, а Албанци  ћуте, дакле не прихватају! Да се ради о договору, Вашнгтона и Приштине, п0казује богата збирка њихових подвала Србији.

         Видеће се, брзо, и ова.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари