Раковић: За Абазовића и Радуловића је долазак у Поточаре - тријумф над Србијом и Српском

„ЦРНОГОРСКИМ ЗВАНИЧНИЦИМА ТРЕБА ЗАБРАНИТИ ДОЛАЗАК У СРПСКУ ЧИЈИ ЈЕ ДЕО И СРЕБРЕНИЦА“

* „Са овом издајом и преваром прво се суочио српски народ у Црној Гори, који је био и носилац ове победе у Црној Гори и коју су помогли сви Срби, укључујући и Српску и Србију. Сада постоји тај један непрекинути низ издаја и превара - Републике Српске на примеру Сребренице и Србије у вези са Косметом

_____________________________________________________

       ИСТОРИЧАР Александар Раковић сматра да званичници Црне Горе не долазе на комеморацију у Поточаре 11. јула да би учествовали у болу породица страдалих, већ да би провоцирали и показали тријумфализам над Србијом и Републиком Српском после усвајања резолуције о Сребреници у црногорском парламенту.

       Раковић је нагласио да је Резолуција о Сребреници коју је донео парламент у Подгорици једна у низу превара и издаја Црне Горе са којим се суочио српски народ у тој држави и региону након тамошњих избора 30. августа прошле године.

       - Са овом издајом и преваром прво се суочио српски народ у Црној Гори, који је био и носилац ове победе у Црној Гори и коју су помогли сви Срби, укључујући и Српску и Србију. Сада постоји тај један непрекинути низ издаја и превара - Републике Српске на примеру Сребренице и Србије у вези са Косметом - рекао је Раковић.

       Он сматра да ће након Подгорице и Приштине резолуција о Сребреници бити усвојена у Сабору Хрватске док ће са Северном Македонијом, иако постоји албански притисак да то учини, усвајање ићи теже због добрих односа Београда и Скопља.

       Раковић је нагласио да западни ментори који инсистирају да Црна Гора ради то што ради, управо играју на карту да ће ти потези Подгорице највише заболети српски народ због тога што је Црна Гора историјска држава српског народа и од ње се не очекује, а посебно не од нових власти, да наставе Ђукановићевим конвертитским путем.

       - Садашња власт у Црној Гори, са овим посланичким клубовима који чине већину, нема ту снагу ни јасно дефинисан сопствени идентитет да би могли да се одупру притисцима који треба да ставе стигму на комплетан српски народ, посебно на Републику Српску - рекао је Раковић.

       Он сматра да црногорским званичницима треба онемогућити долазак у Републику Српску, а Сребреница је део Српске.

       Министарство вањских послова Црне Горе саопштило је раније да ће министар вањских послова Ђорђе Радуловић са потпредседником Владе Дританом Абазовићем присуствовати комеморацији, како су навели, жртвама геноцида 11. јула у Сребреници.

       Медији у региону су пренели да ће комеморацији присуствовати и председник Црне Горе Мило Ђукановић, али званичне најаве из његовог кабинета још нема.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари