Кршљанин: Духовно јединство и државна интеграција Србије и Русије су од животног значаја за обе земље

АМБАСАДОР РФ У СРБИЈИ ЧЕСТИТАО ВЛАДИМИРУ КРШЉАНИНУ ПРИЈЕМ У ДРЖАВЉАНСТВО РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

Александар Боцан-Харченко

и Владимир Кршљанин

* Александар БОЦАН-ХАРЧЕНКО: „Знамо Ваш допринос нашим односима, и као политиколога и као једног од ранијих високих руководилаца, и сигурни смо да ће сада тај допринос бити још већи“

* КРШЉАНИН: «Велика ми је част што сам постао грађанин земље која је омогућила ново рођење Србије и која спасава човечанство. Тежња ка духовном јединству и државној интеграцији Србије и Русије постала је основни смисао и садржај мог живота. Дубоко верујем да је то од животног значаја за обе земље и оба народа

_________________________________________________________

           АМБАСАДОР Руске Федерације Александар Боцан-Харченко честитао је данас познатом српском политичару, дипломати, књижевнику и научном раднику Владимиру Кршљанину пријем у држављанство Руске Федерације.

           Церемонија пријема у држављанство обављена је у просторијама руске амбасаде у Београду.

           Држављанство Руске Федерације је додељено Владимиру Кршљанину за особите заслуге 20. априла ове године указом председника Руске Федерације Владимира Путина.

           Кршљанин (63) је 35 година присутан у јавном животу Србије; аутор је девет књига и великог броја научних и публицистичких радова, а посебан нагласак у његовој делатности има рад на јачању сарадње Србије и Русије.

           „Знамо Ваш допринос нашим односима, и као политиколога и као једног од ранијих високих руководилаца, и сигурни смо да ће сада тај допринос бити још већи. Хвала вам много и наставићемо сарадњу још активније!“, рекао је амбасадор Боцан-Харченко честитајући Кршљанину.

           Изражавајући захвалност, Владимир Кршљанин је на церемонији у руској амбасади између осталог рекао:

           «Велика ми је част што сам постао грађанин земље која је омогућила ново рођење Србије и која спасава човечанство. Тежња ка духовном јединству и државној интеграцији Србије и Русије постала је основни смисао и садржај мог живота. Дубоко верујем да је то од животног значаја за обе земље и оба народа. Надам се да ћу сада, као грађанин двеју братских земаља, моћи да учиним још више за њихово зближавање.»

           Кршљанин је такође амбасади поклонио своју најновију књигу – зборник: «Путин и Русија: У РАТУ ЗА МИР» (Документи Кремља и српске анализе о стварању Новог света), која садржи најважније документе и иступања председника Путина у првој години Специјалне војне операције и текстове 19 водећих српских научника и публициста, а која је управо изашла из штампе.

            Диана Милошевић

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари