КОШТУНИЦА: Кфор спроводи `Ахтисарија` и распарчава Србију

Лидер ДСС  на представљању књиге «Викиликс, тајне београдске депеше»

  • Америчка стратегија У  Србији, рекао је Коштуница, имала је четири фазе - да се утиче на избор кооперативне Владе, затим ублажавање српске реакције на "отмицу" Косова, "поткупљивање" посткосовске Србије, односно Србије без Косова, и дефинтивно усмеравање Србије у правцу евроатлантских интеграција
  • Коштуница је рекао да је његова контрастратегија подразумевала доношење Устава, како би се заокружила државност Србије и спречило отимање Косова, као и одбацивање Ахтисаријевог плана

         БЕОГРАД, (ФоНет) - Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да је акција Кфора са пребацивањем албанских цариника повезана са Ахтисаријевим планом, чији је смисао "распарчавање Србије".

         Акција на администратвиним прелазима, где Кфор, односно НАТО, пребацује албанске царинике и полицајце, нема никакве везе за њиховим мандатом у складу са Резолуцијом 1244, већ са Ахтисаријевим планом, рекао је Коштуница на представљању књиге - Викиликс, тајне београдске депеше, новинара Печата, у чијем је издању изашла, Николе Врзића.

         Коштуница је поновио да је "Косово НАТО држава" и да је таквим означавањем ДСС "разобличио праву природу те нелегале државе".

         Коштуница је рекао да је књига о депешама Викиликса с правом посвећена у највећој мери Косову, као и да једно од поглавља говори о стратегији америчке амбсаде да се Србија убеди да јој "Косово уопште није важно", чему се он као премијер супротстављао својом "контрастратегијом".

         Америчка стратегија, рекао је Коштуница, имала је четири фазе - да се утиче на избор кооперативне Владе, затим ублажавање српске реакције на "отмицу" Косова, "поткупљивање" посткосовске Србије, односно Србије без Косова, и дефинтивно усмеравање Србије у правцу евроатлантских интеграција.

         Коштуница је рекао да је његова контрастратегија подразумевала доношење Устава, како би се заокружила државност Србије и спречило отимање Косова, као и одбацивање Ахтисаријевог плана.

         Говорећи о депешама Викиликса из Београда, Коштуница је рекао да је завладао, осим код часних изузетака, "добро организовани и контролисани медијски мук" када се видело шта се у њима крије, наводећи да у његовом случају никад није било разлике између оног што је говорио јавно и у контакту са страним дипломатама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари