Кад удара Црна Гора, Србију највише боли – а опет удара!

Србија у свету

МОЖЕ ЛИ СЕ ИЗЈЕДНАЧИТИ ПОСТОЈЕЋЕ И НЕПОСТОЈЕЋЕ? НЕ МОЖЕ, АЛИ ЈЕ ТО ДОЗВОЉЕНО ШИПТАРИМА

И неки из црногорске владајуће већине се

удружили са миловцима против Србије

* Стално под ударима споља, најжешће с Космета и из праваца шиптарских господара са Запада, Србија, ево, мора да се навикне и на ударе са других страна из Балкана, посебно са хрватске стране, мање, али довољно видљиво и из Сарајева, а од недавно стижу – најболнији ударци. Из Црне Горе

* Црногорски лидери на власти  - Бечић, Абазовић и Кривокапић, у друштву са Ђукановићем, противником на августовским изборима – усаглашено су се определили за резолуцију о Сребреници којом су Срби фактички проглашен за геноцидни народ, што је – како је оценио лидер ДФ, Андрија Мандић – “најсрамнија, издајничка одлука која је срамнија чак и од признања лажне државе Косово” 

________________________________________________________

       Пише: Раде БРАЈОВИЋ

     НА врхунцу вишемесечних затегнутости,  избио је парадоксални излив јачања блокада – обновљен  је дијалог Београда и Приштине – без икаквих  резултата, обновљени су још неки важни разговори, Британије и ЕУ – празним речима, састали су се председници две суперсиле, Русије и САД у Женеви – истицањем глобалних вредности…

       Све што се догодило, добро је што је било, али поежљни резултати збиће се, ваљда, у ближој будућности…

       Србија хоће – Србија чека.

       А, Србија и Црна Гора?

       Све било је истина – “у Црној Гори Мило не може да изгуби”! Његова партија јесте изгубила власт, али је он остао председник државе, јер му није истекао мандат, а ево, сада, после само мало више од осам месеци, Мило је уздрмао противника – привукао је на своју страну председника владе, Кривокапића, и прву личност Скупштине Црне Горе, Бечића.

       Обојица и још неки, успоставили су везе с Ђукановићем на супротстављању Србији – подржали су скупштинску резолуцију о Сребреници у којој су, лажу они, Срби извели геноцид над Бошњацима.

       Такву резолуцију о геноциду није донела ни  Скупштина БиХ, а о њој су критички говорили многи, први - прва личност БиХ Додик. Као о збиру лажи.

       А српски министар унутрашњих дела Вулин заложио се да се свима који су гласали за ту резолуцију – забрани улазак у Србију!

     Стално под ударима споља, најжешће с Космета и из праваца шиптарских господара са Запада, Србија, ево, мора да се навикне и на ударе са других страна из Балкана, посебно са хрватске стране, мање, али довољно видљиво и из Сарајева, а од недавно стижу – најболнији ударци.

       Кад је удара Црна Гора, Србију највише боли!

       Вековима су живели заједно, један народ и једни код других, у заједничким границама, па опет одвојено, али у свим облицима – као један народ. Блиски, да не могу бити ближи. Браћа. Једна породица.

      А, пре неки дан, ударци из Црне Горе – тежи и болнији него икада!

       Црногорски лидери на власти  - Бечић, Абазовић и Кривокапић, у друштву са Ђукановићем, противником на августовским изборима – усаглашено су се определили за резолуцију о Сребреници којом су Срби фактички проглашен за геноцидни народ, што је – како је оценио лидер ДФ, Андрија Мандић – “најсрамнија, издајничка одлука која је срамнија чак и од признања лажне државе Косово.” 

     Без обзира што ће се расплет ове црногорске бруке окончати пре него што се покаже њен резултат, немогуће је избећи њен разоран утицај, пре свега на решавање косметске кризе, или Гордијевог чвора, као се однедавно назива. Бесмисао се, наиме, понавља.

      Месецима раније, посебно пред обнављање дијалога у Бриселу, Приштевци су инсистирали на решењу истовременим обостраним признавањем незсависности.

       Где год пипнеш предлог, испадају глупости – како то, на пример, да Приштина призна стару српску државу и како се могу изједначити поступци кад само једна држава постоји, друге неће бити никада, јер би да се формира на српској територији!

Враћени из Србије у - Србију

       Може ли се изједначити непостојеће и постојеће - могу то Шиптари!

       Приштина, наравно, затеже свуда, чак и где је немогуће. Одговара им немир и лов у мутном.

       Изазивају инциденте, чак и тешке повреде младих и старијих Срба. Вређају Србима национална и религиозна осећања, а српска гробља руше и разарају. 

       Пре два дана су аутобус са 50 српских верника, који је био прошао прелаз Јариње, зауставили на путу и вратили у Србију. Хтели су да посете гробове својих најближих и обиђу Високе Дечане, Свете Архангеле, Зочиште и Велику Хочу.

       Шиптарски примитивци урадили су оно што једино знају: вратили су српске вернике из - Србије у Србију!

     Срби су враћени са српског Космета, али су доживели истину - Космет је Србија, православне светиње су српске.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари